Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciDretsL’Entitat Tutelar del Garraf s’adapta per fer possible el canvi d’una tutela...

L’Entitat Tutelar del Garraf s’adapta per fer possible el canvi d’una tutela complerta a un acompanyament amb suports

El projecte Beyond GuardianShip rep el suport de la Fundació la Caixa

persones amb tutela

L’Entitat Tutelar del Garraf ha rebut el suport de la Fundació la Caixa per tirar endavant el projecte Beyond GuardianShip, que crearà un nou software amb les dades objectives que necessiten jutges, entitats de suport i famílies, per aconseguir mesures menys restrictives i passar d’una tutela complerta a un acompanyament amb suport tal com requereix la nova Llei per adaptar el Codi Civil al Conveni ONU.

El projecte, seleccionat en la Convocatòria anual de Projectes Socials de la Fundació la Caixa, ha rebut una ajuda per import de 36.000 Euros. Aquest projecte donarà una solució tecnològica a aquests reptes i suposarà un avançament històric en el dret de les persones amb discapacitat per poder actuar jurídicament en igualtat de condicions que la resta, amb els suports que necessiti en la presa de les seves pròpies decisions.

El projecte contempla l’actualització del software propietat de L’Entitat Tutelar del Garraf, aprofitant l’experiència guanyada en la seva creació i actualització, per incorporar-hi indicadors automàtics de la qualitat de vida de la persona (d’acord amb l’escala Gencat), indicadors de qualitat de la nostra pròpia gestió i mesurant les variacions en les necessitats de grau de suport de l’individu al llarg del temps. 

El projecte compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, que farà possible incorporar al nou software la intel·ligència artificial, per tal de convertir la gran quantitat de dades en informació útil i confiable que generi coneixement i sustenti i recolzi la presa de decisions.

La llei s’adapta al conveni de les persones amb discapacitat

Sembla que finalment Espanya adaptarà les seves lleis als preceptes de la Conveni Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat. Això implica, en el cas del nostre Codi Civil, passar d’un visió paternalista a un enfocament centrat en la presa de decisions de cada persona.

Concretament, l’article 12 del conveni reconeix a les persones amb discapacitat, entre d’altres, capacitat jurídica en igualtat de condicions amb tots els aspectes de la vida, brindar-los el suport que puguin necessitar en la presa de decisions, respectant els seus drets, voluntat i preferències. En definitiva, l’igual reconeixement com persones davant la llei.

Beyond Guardianship dona resposta a un necessari canvi de paradigma, per gestionar la tutela no de manera completa i restrictiva sinó graduant-la d’acord amb els suports que requereixi la persona a qui acompanyem, empoderant-la en tots els aspectes possibles.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content