ONCE Catalunya està buscant a Barcelona voluntaris d’atenció als seus afiliats

Actualment més de 2.000 persones fan voluntariat a tot l’Estat

once voluntaris
Hi ha un programa cultural-recreatiu per fer més accessible la cultura i l’oci // Foto: ONCE

L’ONCE Catalunya està buscant voluntaris a Barcelona, que se sumarien al total de 2.181 que actualment dediquen la seva atenció, de forma totalment altruista, a beneficiar i millorar la qualitat de vida de persones cegues i amb discapacitat visual greu de tot l’Estat, a través de les iniciatives i programes de Voluntariat ONCE.

FREEFORMSTYLE-600X300

En l’últim any, més de 2.000 persones es van beneficiar del Voluntariat de l’ONCE gràcies a la col·laboració d’aquests voluntaris, amb un volum de 38.833 accions. A més, l’ONCE també ha posat en marxa un projecte adreçat a persones amb sordceguesa, del qual s’han beneficiat en l’últim any 160 persones amb aquesta doble discapacitat, que arrenca amb una formació específica que garanteix la comunicació d’aquestes persones amb els mateixos voluntaris i amb el seu entorn.

El Voluntariat ONCE comprèn els programes d’acompanyament, accés a la informació, esportiu, cultural-recreatiu i d’experiència personal. Mitjançant el d’acompanyament, les activitats que es realitzen són donar suport a la persones en els seus diferents desplaçaments com els serveis que ja li presta l’ONCE (rehabilitació, aprenentatge de braille i tiflotecnologia …), assistència a consultes mèdiques, gestions administratives, compres, passejos, entre d’altres. Aquesta opció és la que major nombre de peticions atén, per a realitzar tot tipus de gestions personals.

El programa d’Accés a la Informació va dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa en documents, com emplenament d’impresos, lectura de correspondència i documents privats, etc, i igualment amb les noves tecnologies.

Amb el Programa Esportiu, es facilita la pràctica esportiva, grupal o individual, de les persones cegues en totes les diferents activitats i tots els nivells.

En el Programa Cultural-Recreatiu es fa més accessible la cultura i l’oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual.

Finalment, el Programa d’Experiència Professional divulga experiències laborals que puguin servir de referència als afiliats demandants d’ocupació. Els voluntaris donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquelles persones cegues que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*