Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciCULTURAObres guanyadores del Premi Setba s’exposen per primera vegada al Saló d’Art...

Obres guanyadores del Premi Setba s’exposen per primera vegada al Saló d’Art Modern de Madrid

El SAM se celebra del 6 al 10 de març 

obres del premi setba al Saló de l'Art Modern de Madrid
Obres exposades al Saló d’Art Modern de Madrid // Foto: Fundació Setba

Algunes de les obres del Premi Setba, creades per artistes amb discapacitat intel·lectual, s’exposen, per primera vegada, al Saló d’Art Modern de Madrid (SAM) del 6 al 10 de març de 2024, juntament amb obres de Pablo Picasso, Joaquín Sorolla, Salvador Dalí o Joan Miró.

El Premi Setba, organitzat per la Fundació Setba, és el certamen artístic millor dotat de l’estat espanyol. El seu objectiu és reconèixer el talent dels artistes amb discapacitat, empoderar-los i donar visibilitat a les seves obres a través d’exposicions com la organitzada per la Pigment Gallery, la participació en fires d’art com ara el SAM, així com col·laboracions amb empreses com Lacrima Baccus per a la imatge dels seus vins i amb la plataforma de venda de làmines Artesta.

L’any 2023 es van presentar 1.460 obres de 85 entitats de Catalunya, i se’n van seleccionar 12 amb un criteri d’excel·lència professional. La obra guanyadora va ser ‘Un quadre imponent’ d’Aina Fuster del Centre Ocupacional Les Corts.

El Saló d’Art Modern (SAM)

El Saló de l’Art Modern (SAM) és una cita imperdible per als amants de l’art i els col·leccionistes que busquen adquirir obres que ja s’han convertit en part de la història de l’art. Durant la setmana de l’art a Madrid, aquest esdeveniment reuneix fins a 100 artistes, oferint una oportunitat excepcional per aprofundir en una selecció destacada d’obres d’artistes de les avantguardes i l’art modern.

El SAM proporciona un espai de trobada i intercanvi per a professionals i aficionats a l’art, on poden explorar i apreciar les creacions d’artistes destacats. A través d’aquesta plataforma, els visitants poden experimentar la diversitat i la riquesa de l’expressió artística contemporània, des de les innovadores propostes de les avantguardes fins als clàssics de l’art modern que han deixat una empremta indeleble en la història cultural. A més de ser una oportunitat per a la contemplació estètica, el SAM també ofereix la possibilitat d’adquirir peces úniques i significatives per a enriquir col·leccions personals o institucionals.

Amb la seva ampla gamma d’artistes i obres, el SAM reflecteix la vitalitat i la diversitat del panorama artístic actual. Aquest esdeveniment contribueix a mantenir viva la memòria de les grans figures de l’art del segle passat i a donar visibilitat a nous talents emergents, consolidant Madrid com un dels epicentres de la cultura i les arts visuals a nivell internacional.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content