Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSEl CERMI aprova un informe sobre la situació dels drets de les...

El CERMI aprova un informe sobre la situació dels drets de les persones amb discapacitat a Espanya al 2023

Durant la reunió telemàtica del Comitè de Suport del CERMI Estatal per a la Convenció de l'ONU,

informe drets humans i discapacitat cermi
Reunió telemàtica del Comitè de Suport a la Convenció de l’ONU // Foto: CERMI

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha aprovat l’informe Drets Humans i Discapacitat Espanya 2023, que proporciona una anàlisi detallada de la situació dels drets de les persones amb discapacitat a Espanya durant l’any anterior. Aquest informe, presentat durant la reunió telemàtica del Comitè de Suport del CERMI Estatal per a la Convenció de l’ONU, té com a objectiu principal ser una font d’informació valuosa sobre la implementació de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) a Espanya.

El delegat del CERMI Estatal per als Drets Humans i la Convenció de l’ONU de la Discapacitat, Gregorio Saravia, va destacar els aspectes rellevants de l’informe, especialment el Capítol III, que analitza l’articulat de la Convenció, identificant vulneracions, propostes de millora i avenços en matèria de drets de les persones amb discapacitat. Saravia va posar de manifest que, tot i alguns avenços, les denúncies de vulneracions continuen superant les millores realitzades, revelant que encara hi ha molt per fer per garantir els drets de les persones amb discapacitat a Espanya.

El Capítol III de l’informe recull un total de 136 denúncies de vulneracions de drets contemplats a la Convenció, així com 60 propostes de millora i 36 avenços. Entre els articles més denunciats es destaca l’art. 9 sobre accessibilitat, seguit de l’art. 24 sobre educació i l’art. 27 sobre feina i ocupació. Pel que fa a les propostes de millora, l’art. 4 sobre obligacions generals concentra el major nombre, seguit de propostes relacionades amb l’accés a la justícia i el treball i ocupació. Quant als avenços, l’art. 9 sobre accessibilitat lidera la llista, seguit de l’art. 27 sobre feina i ocupació i l’art. 30 sobre participació en la vida cultural.

Saravia també va remarcar els percentatges corresponents a cada àmbit d’acció, destacant que l’art. 9 sobre accessibilitat registra el major nombre de denúncies, mentre que les propostes de millora se centren principalment en l’art. 4 sobre obligacions generals i l’accés a la justícia, i els avenços es relacionen principalment amb l’art. 9 sobre accessibilitat i l’art. 27 sobre feina i ocupació.

En última instància, Saravia va reiterar la importància de la participació i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat a la vida política i pública, i va agrair la col·laboració de les entitats que van contribuir amb les seves aportacions a l’informe. A través d’aquesta tasca conjunta, el moviment CERMI busca continuar incidint en la millora de les condicions de vida i els drets de les persones amb discapacitat a Espanya.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content