Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALObren les inscripcions de la 30a edició de ‘L’estiu és teu’ amb...

Obren les inscripcions de la 30a edició de ‘L’estiu és teu’ amb beques per a una experiència més inclusiva

Aquestes beques asseguren la presència de monitors/es en exclusiva per tal de garantir la participació en les activitats d’infants i joves amb discapacitat i dependència

l'estiu es teu cabrera de mar beques inclusives
Activitat de l’any passat a Cabrera de Mar del programa de ‘L’estiu es teu’ // Foto: Generalitat de Catalunya

Avui s’obren les inscripcions per a la 30a edició de les colònies ‘L’estiu és teu’, una iniciativa promoguda per l’Agència Catalana de la Joventut que ha vist participar més de 160.892 joves i infants des del seu inici el 1995. Aquest estiu, es ofereixen 3.100 places per a nens i joves de 5 a 16 anys, en 84 torns que se celebraran durant els mesos de juliol, agost i setembre, distribuïdes en 12 tipologies d’estades a 13 albergs de la xarxa pública. 

Una de les novetats destacades d’aquesta edició és l’ampliació de l’oferta per als més petits, de 5 a 7 anys, amb cinc tipologies d’estades diferents. A més, s’ofereixen estades des de set dies i sis nits fins a deu dies i nou nits, segons la tipologia escollida. La demarcació de Girona encapçala la distribució territorial amb més places ofertes, seguida del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i Barcelona. 

Una de les grans iniciatives d’aquest programa és la concessió de beques per a una experiència més inclusiva. L’Agència Catalana de la Joventut destina un total de 550.000 euros per a beques destinades a famílies vulnerables, que es tramiten a través dels Serveis Bàsics d’Atenció Social. Aquestes beques han beneficiat més de 9.307 participants des del seu establiment el 2014. 

A més, les beques per a participants amb dependència o discapacitat asseguren la presència de monitors/es en exclusiva per tal de garantir la participació en les activitats. Gràcies a una aportació acumulada de 646.613 euros des del 2013, més de 1.100 infants i adolescents amb aquestes necessitats han gaudit del programa amb l’ajut de fins a 774 persones de suport. 

El programa ‘L’estiu és teu!’ també continua beneficiant les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores amb una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts han beneficiat un total de 16.676 persones des de la seva implantació el 2008.  A més, els titulars del Carnet Jove reben una reducció del 5% en el preu de l’estada. 

Per assegurar el benestar emocional dels participants, els equips de monitoratge i responsables reben formació en educació emocional, dotant-los de recursos i estratègies per abordar aquest aspecte clau durant l’estada.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content