Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciCULTURANova campanya d’Apropa Cultura per promoure la cultura com a dret universal...

Nova campanya d’Apropa Cultura per promoure la cultura com a dret universal per a totes les persones

“La Cultura és teva, és el teu dret” convida a tots els ciutadans i ciutadanes a reivindicar i gaudir els seus drets culturals

apropa cultura dret universal per a tothom
Cartell de la campanya “La Cultura és teva, és el teu dret”// Foto: Apropa Cultura

Apropa Cultura presenta la seva última iniciativa, “La Cultura és teva, és el teu dret”, una nova campanya destinada a promoure l’accés universal a la cultura com a dret fonamental de totes les persones. Aquesta campanya, paral·lela a la bianual “La Llar de Totes”, centrada en la visibilització de les persones en situació de sensellar, busca ressaltar la importància de la cultura en el dia a dia de la ciutadania.

Aquesta campanya recolza el nou Pla de Drets Culturals que recull nou mesures de govern vinculades a diferents àmbits i una estratègia de comunicació específica. Aquest pla pretén reconèixer i ampliar els drets culturals com a element clau de la vida democràtica, prenent en consideració els efectes de la pandèmia de la COVID-19 en la cultura i els reptes estructurals del teixit cultural, i fomentant la participació ciutadana.

Apropa Cultura posa l’accent en el fet que la cultura és un dels principals actius a l’esfera tant política com social, sent fonamental per al seu present institucional i econòmic. No només representa una eina de lluita per les llibertats i la democràcia, sinó també un motor d’innovació i un element essencial per incidir en la participació, la diversitat i la cohesió social. “Necessitem accions i polítiques proactives per incloure la diversitat dins la cultura. Ens enriqueix a totes”, comenta la Sonia Gainza, directora d’Apropa Cultura.

Segons dades de l’estudi de l’ICUB sobre la ciutat de Barcelona, el 38% de la població no assisteix mai o gairebé mai a activitats culturals legitimades, mentre que el 60% no exerceix el seu dret a participar activament en la vida cultural de la capital. És per això que Apropa Cultura posa de manifest la importància de reforçar l’accés a la cultura com a dret fonamental de tota la ciutadania, especialment en el cas de les persones en risc de vulnerabilitat i exclusió social.

En aquesta línia, el preu, la proximitat territorial, la connexió amb la programació cultural i l’absència de persones amb qui compartir l’experiència són algunes de les barreres a la cultura que afecten els col·lectius en situació de vulnerabilitat.

“La cultura és teva, és el teu dret”, proclama Apropa Cultura, convidant a tots els ciutadans i ciutadanes a reivindicar i gaudir els seus drets culturals. Amb aquesta nova campanya, l’organització reafirma el seu compromís amb poder garantir l’accés a la cultura i la cohesió social a través d’aquesta, fomentant una participació activa i inclusiva en la vida cultural.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content