Nous serveis de COCEMFE Barcelona per impulsar la inclusió de les persones amb discapacitat

A través de l’Obra Social “la Caixa” i els programes estatals de la confederació

Cocemfe Barcelona serveis impulsar inclusió sociolaboral discapacitat
Alguns dels serveis es donen a les oficines de l’entitat // Foto: COCEMFE Barcelona

COCEMFE Barcelona ha posat en marxa durant els darrers mesos diferents serveis orientats a millorar l’apoderament de dones, l’educació inclusiva, l’assessorament en matèria d’accessibilitat i la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat.

Aquests nos serveis són fruit de la col·laboració que l’entitat manté amb l’Obra Social “la Caixa” i la participació en els programes a escala estatal de COCEMFE. Els serveis són els següents:

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Programa d’Apoderament i Activació per a l’Ocupació” per a dones amb discapacitat que es desenvolupa gràcies al conveni establert entre l’Obra Social ”la Caixa”, a través del programa Incorpora, i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE).

L’objectiu d’aquest programa és fomentar l’apoderament i potenciar la integració sociolaboral de les dones amb discapacitat a partir de la intervenció grupal i d’itineraris personalitzats; recolzar el desenvolupament de les seves habilitats prelaborals; afavorir la definició d’un objectiu laboral d’acord amb les seves necessitats i desitjos i treballar en l’eliminació dels estereotips relacionats amb el gènere, la discapacitat i l’ocupació.

BANER_300X250

Oficina Tècnica d’Accessibilitat, es tracta d’un programa impulsat en col·laboració amb “la Caixa” per assessorar persones amb discapacitat en relació amb l’accessibilitat en el seu entorn més immediat com associacions, entitats privades, empreses i administracions amb el qual es realitza acompanyament al llarg de tot el procés per al compliment de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat.

Punt Incorpora de “la Caixa” és un servei d’inserció sociolaboral per a les persones amb discapacitat o en risc/situació d’exclusió social als quals se’ls ofereix la possibilitat de millorar la seva ocupabilitat mitjançant diferents accions. El seu objectiu és incrementar l’ocupabilitat del col·lectiu de persones amb discapacitat i de les persones en risc o en situació d’exclusió social.

Programa Inclou + D, impulsat per COCEMFE i finançat a través del 0,7% de l’IRPF 2017 del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, amb l’objectiu de promoure accions i suports, a través de la tecnologia, que afavoreixin l’autonomia personal de l’alumnat que presenta necessitats educatives específiques per motiu de discapacitat.

Amb aquest programa, que es desenvolupa a Barcelona i poblacions properes, es crearà una ‘Xarxa de tutors/es tecnològic/es de suport al Professorat’ per a l’atenció a l’alumnat amb necessitats específiques amb suport de les TIC; es formarà al professorat en l’ús de les tecnologies inclusives; es gestionarà el Banc de Productes de Suport de COCEMFE i finalment s’informarà i sensibilitzarà mitjançant sessions informatives al professorat, alumnat i personal educatiu, sobre aspectes concrets de la discapacitat, accessibilitat i productes de suport.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*