Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciESPORT ADAPTATNou pas cap a la integració federativa de les curses per muntanya...

Nou pas cap a la integració federativa de les curses per muntanya de les persones cegues

FEDC i FEDME signen un acord per a la integració d’aquest col·lectiu en les competicions

curses de muntanya persones cegues
Cursa de muntanya per a persones cegues // Foto: Grup Social ONCE

Les federacions espanyoles d’Esports per a Cecs (FEDC) i d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) han signat un acord amb què fan el primer pas cap a la integració de les curses per muntanya practicades per persones cegues o amb discapacitat visual greu a la FEDME.

Els presidents de les dues federacions, Ángel Luis Gómez i Alberto Ayora, han rubricat aquest conveni que marca l’inici del camí que començarà amb el reconeixement mutu de llicències esportives fins al moment que es produeixi la integració efectiva.

Aquest procés permetrà a les persones cegues o amb discapacitat visual greu participar a competicions oficials de la FEDME en les mateixes condicions que qualsevol altre esportista federat.

A més, la FEDME també reconeixerà la llicència de les persones sense discapacitat visual que exerceixen com a guies de curses per muntanya, única i exclusivament quan ho facin formant part d’una barra direccional per facilitar la participació d’una o dues persones amb discapacitat visual.

En cas que alguna persona amb ceguesa o discapacitat visual greu tingui llicència de la FEDME, la FEDC la reconeix i us permetrà participar en les seves competicions oficials. Passarà el mateix amb les persones sense discapacitat visual federades que vulguin formar part d’una barra de muntanya, fent funcions de guia.

A nivell formatiu, l’acord contempla la possibilitat que les persones amb llicència a la FEDME participin als cursos per a guies de curses per muntanya, entrenadors o qualsevol altra funció professional relacionada amb la pràctica de les curses per muntanya de persones cegues o discapacitat visual greu. Aquesta possibilitat es mantindrà fins i tot quan la integració federativa hagi culminat.

Per a Ángel Luis Gómez, president de la FEDC, aquest acord “és un pas important per continuar amb la feina que desenvolupem d’acord amb la implantació de la nova Llei de l’Esport, que obre portes molt favorables per a l’esport de persones amb discapacitat i la inclusió dels seus esportistes”.

“Aquest acord és una excel·lent notícia, era un compromís personal, a més d’estar inclòs al Pla Estratègic de la Federació, en haver participat en expedicions com a guia de persones cegues en diverses cadenes muntanyoses del món”, reconeix Alberto Ayora, president de FEDME , per a qui “donar aquest petit pas de gegant” en la integració de les curses per muntanya “és una autèntica satisfacció.”

Totes dues federacions continuaran treballant de forma conjunta encara que el procés d’integració hagi conclòs, cosa que beneficiarà qualsevol esportista amb llicència de la FEDME, tingui o no una discapacitat.

Secció patrocinada per
logo-fcedf

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content