Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSLa Fundació Drissa creix amb l’obertura de dos nous serveis prelaborals i...

La Fundació Drissa creix amb l’obertura de dos nous serveis prelaborals i la gestió d’una residència 

L'entitat està vivint un moment de consolidació i creixement en el marc de la celebració del seu 25è aniversari

logo fundació drissa
Logo de l’entitat // Foto: Fundació Drissa

La Fundació Drissa, en el marc del seu 25è aniversari, està en un moment de creixement i expansió, consolidant-se com una entitat dedicada a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental. Fundada el 23 de març de 1999, la fundació ha evolucionat des de la seva creació, ampliant els seus serveis i projectes per abastir les necessitats del col·lectiu al qual se centra.

En aquest context, la fundació està engegant nous projectes amb l’objectiu de no només augmentar sinó també mantenir els llocs de treball per a aquelles persones que formen part del seu àmbit d’acció. Una de les iniciatives destacades és la direcció de la residència Marejol a Palafrugell, un espai d’habitatge que ofereix trenta places i que serà gestionat per Drissa. Aquesta acció implica una ampliació de la plantilla amb l’incorporació de dotze noves persones, reforçant així el compromís de l’entitat amb la comunitat i el seu propòsit d’oferir oportunitats laborals.

A més a més, la fundació està estenent la seva presència amb la posada en marxa de dos nous serveis prelaborals a Blanes i Platja d’Aro, amb quinze places cadascun. Aquests serveis prelaborals són una oportunitat perquè aquelles persones amb problemàtiques socials derivades de malalties mentals puguin iniciar un camí cap a la inserció laboral, ja sigui en empreses convencionals, centres de treball protegits o bé continuant amb els seus estudis o formació.

L’objectiu de Drissa en aquest àmbit és doble: apropar els serveis a les persones de la zona i augmentar les possibilitats d’ocupació per a aquest col·lectiu. Un aspecte rellevant és que en els darrers tres anys, la taxa d’inserció laboral de Drissa ha augmentat fins arribar al 50%, el que reflecteix l’impacte positiu de les seves iniciatives i el seu compromís amb la inserció laboral de les persones amb problemes de salut mental.

Paral·lelament a aquesta tasca en l’àmbit social, la Fundació Drissa està duent a terme canvis significatius en el seu negoci d’horticultura ecològica. Sota la nova marca “BDrissa”, l’entitat amplia la seva oferta incorporant nous productors del territori gironí al seu catàleg. Tot i aquest canvi de nom, l’essència del producte continua sent fresc i 100% ecològic, amb l’objectiu de respondre a les demandes d’un mercat cada vegada més conscient de la importància de consumir productes saludables i de proximitat.

Acompanyant a aquest canvi de marca, la fundació ha renovat el seu punt de venda al Mercat del Lleó de Girona, introduint un concepte innovador orientat a la venda de productes elaborats propis i d’altres productors, a més dels seus productes ecològics de temporada. Aquesta iniciativa no només reforça la presència de Drissa en el mercat local, sinó que també promou una alimentació sostenible i de proximitat.

A nivell econòmic, la Fundació Drissa compta amb un pressupost anual que supera els 4 milions d’euros i un equip de 180 persones. Amb una previsió d’incrementar la plantilla en un 14% a finals d’any, la fundació demostra el seu compromís amb la creació d’ocupació i l’impuls de l’economia local. Cal destacar que actualment, el 58% dels professionals de Drissa són persones amb problemes de salut mental, posant de manifest la seva aposta per la integració laboral i la igualtat d’oportunitats.

Des de la seva creació el 1999, la Fundació Drissa ha acollit més de 3.000 persones i ha atès una mitjana diària de 270 persones a l’Àrea de Capacitació i el Servei d’Habitatge. Amb una missió clara de millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental, la fundació ha estat un referent en la implementació de polítiques d’integració laboral i habitatge adaptades a les necessitats del seu públic objectiu.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content