Dissabte, 13 agost 2022
Dissabte, 13 agost 2022
IniciDiscapacitatNeus Munté: “Avançant en l’àmbit de les persones amb trastorn mental construïm...

Neus Munté: “Avançant en l’àmbit de les persones amb trastorn mental construïm un país millor”

neus munté roda premsa
La consellera de la Presidència, Neus Munté // Foto: Jordi Bedmar

En resposta a una pregunta en el transcurs del Ple del Parlament d’ahir, sobre l’Estratègia 2017-2019 del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va afirmar que aquest Pla “és la concreció d’una estratègia política i de país, que entén la salut mental com un repte global i transversal que no només busca produir millores en les condicions de vida de les persones amb trastorn mental, sinó també en el conjunt de la societat”.

Munté va recordar que l’any 2014 el Govern, de forma consensuada amb les entitats socials del sector de la salut mental, va acordar un document de priorització d’actuacions per al període 2014-2016, període en el qual “s’ha treballat en mesures que han suposat avenços concrets i tangibles” i en va fer una “valoració molt positiva”.

En els darrers dies, el Govern ha aprovat l’estratègia pels propers anys 2017-2019. En aquest sentit, la consellera va destacar que es tracta d’una “acció transversal del Govern amb la participació dels diferents departaments: Salut; Ensenyament; Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia i Presidència, i també el territori, amb la complicitat de l’administració local, les diputacions, els ajuntaments, i els proveïdores de serveis, professionals, i famílies”.

Aquesta nova estratègia “prioritza la defensa dels drets de les persones, la inserció laboral, l’atenció a les persones grans afectades i a les famílies”, segons Munté.

La consellera de la Presidència va insistir també que “la lluita de tots ha d’anar dirigida contra l’estigmatització, que no s’ha de permetre en cap àmbit” i ha destacat també la voluntat de “posar especial atenció en l’atenció i prevenció cap als infants i adolescents”.

Segons Munté, “anem en la bona línia”, i va destacar, que “hem fet molta feina, en farem molta més i hem fet també des del Govern un important esforç pressupostari”, perquè segons la consellera, “avançant en aquest àmbit, construïm un país millor”.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content