22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Discapacitat Neus Munté: “Avançant en l’àmbit de les persones amb trastorn mental construïm...

Neus Munté: “Avançant en l’àmbit de les persones amb trastorn mental construïm un país millor”

neus munté roda premsa
La consellera de la Presidència, Neus Munté // Foto: Jordi Bedmar

En resposta a una pregunta en el transcurs del Ple del Parlament d’ahir, sobre l’Estratègia 2017-2019 del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va afirmar que aquest Pla “és la concreció d’una estratègia política i de país, que entén la salut mental com un repte global i transversal que no només busca produir millores en les condicions de vida de les persones amb trastorn mental, sinó també en el conjunt de la societat”.

Munté va recordar que l’any 2014 el Govern, de forma consensuada amb les entitats socials del sector de la salut mental, va acordar un document de priorització d’actuacions per al període 2014-2016, període en el qual “s’ha treballat en mesures que han suposat avenços concrets i tangibles” i en va fer una “valoració molt positiva”.

En els darrers dies, el Govern ha aprovat l’estratègia pels propers anys 2017-2019. En aquest sentit, la consellera va destacar que es tracta d’una “acció transversal del Govern amb la participació dels diferents departaments: Salut; Ensenyament; Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia i Presidència, i també el territori, amb la complicitat de l’administració local, les diputacions, els ajuntaments, i els proveïdores de serveis, professionals, i famílies”.

Aquesta nova estratègia “prioritza la defensa dels drets de les persones, la inserció laboral, l’atenció a les persones grans afectades i a les famílies”, segons Munté.

La consellera de la Presidència va insistir també que “la lluita de tots ha d’anar dirigida contra l’estigmatització, que no s’ha de permetre en cap àmbit” i ha destacat també la voluntat de “posar especial atenció en l’atenció i prevenció cap als infants i adolescents”.

Segons Munté, “anem en la bona línia”, i va destacar, que “hem fet molta feina, en farem molta més i hem fet també des del Govern un important esforç pressupostari”, perquè segons la consellera, “avançant en aquest àmbit, construïm un país millor”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS