Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciRecerca i TecnologiaNeix LabDincat, l'espai de recerca i coneixement del sector de la discapacitat...

Neix LabDincat, l’espai de recerca i coneixement del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya

Fruit de l’acord de col·laboració de Dincat i Granés Fundació

labdincat nou espai discapacitat intel·lectual catalunya
Les dues entitats s’han unit per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Dincat

Dincat i Granés Fundació han impulsat conjuntament LabDincat, un espai de recerca i un laboratori d’idees de referència del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya amb l’objectiu de dissenyar propostes transformadores i innovadores que millorin la qualitat de vida de les persones del col·lectiu.

A través de l’acord de col·laboració que les dues entitats han signat, treballaran concretament en l’Observatori de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya i l’elaboració de l’Informe anual sobre la situació de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya, fent-ne un seguiment, estudi, anàlisi i prospectiva.

L’Informe anual sobre la situació de la discapacitat intel·lectual a Catalunya inclourà l’anàlisi quantitatiu i qualitatiu sobre la realitat de les persones del col·lectiu i les seves famílies en les diverses etapes de la vida, així com elements transversals al voltant d’aspectes educatius, socials, de salut, laborals i de reconeixement de drets, entre d’altres. Aquest informe servirà per poder evidenciar i fer paleses les necessitats actuals de l’àmbit de la discapacitat intel·lectual al medi polític i a la ciutadania en general i eradicar, així, el desconeixement que hi ha actualment entorn el sector.

LabDincat promourà propostes transformadores i innovadores seguint la línia marcada per la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. Ho farà des del rigor i amb una mirada transversal, i per això agruparà una xarxa d’acadèmics i investigadors en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i comptarà també amb la col·laboració de directius i professionals de les entitats, les pròpies persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

El nou espai de la discapacitat intel·lectual a Catalunya tindrà també com a objectiu la promoció de la recerca, la innovació i la transferència de coneixement en aquest camp. En aquest sentit, també celebrarà debats i col·loquis periòdics i crearà un banc de bones pràctiques per recopilar experiències i promoure l’aprenentatge mitjançant l’intercanvi de coneixements.

LabDincat comptarà amb un Consell Assessor liderat pels professors Climent Giné i Toni Vilà i format per membres de les universitats catalanes i de centres de recerca; membres de la junta directiva de Dincat en representació de les entitats associades; un representant de Granés Fundació; i representants dels Consells de Persones i Famílies de Dincat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content