Dilluns, 16 maig 2022
Dilluns, 16 maig 2022
spot_img
IniciDiscapacitatNeix a Sitges el projecte ‘Gimnàstica sense Barreres’ per visibilitzar els i...

Neix a Sitges el projecte ‘Gimnàstica sense Barreres’ per visibilitzar els i les gimnastes amb discapacitat intel·lectual

projecte gimnàstica sense barreres club ritmica sitges
Els quatre components del conjunt durant una de les seves actuacions // Foto: Club Rítmica Sitges Garraf

Després de molts anys treballant per la normalització, el Club Rítmica Sitges Garraf (CRSG) estrena per aquesta temporada 2018-2019 un nou projecte anomenat Gimnàstica sense barreres, que pretén augmentar el nombre de gimnastes amb discapacitat intel·lectual del club.

Aquest projecte, impulsat per la Responsable Tècnica del CRSG, Laura Pérez, i la Responsable de la Secció Gimnàstica Sense Barreres del CRSG, María José Montilla, vol millorar la visibilització i inclusió social dels i les gimnastes amb discapacitat. Un dels reptes més importants, és augmentar el nombre de gimnastes. Actualment amb 4 gimnastes, i ja ha participat a Ia Copa Catalana de gimnàstica rítmica i altres exhibicions. A més, com a innovació destacada en aquest projecte aquesta temporada per primer cop una gimnasta amb discapacitat forma part d’un conjunt ordinari de la categoria Infantil que es presentarà a competicions ordinàries comarcals.

banner newsletter oferta 50%

Amb aquesta iniciativa es busca ampliar les possibilitats de participació i acceptació per part dels organismes organitzadors i la societat en general de les gimnastes amb discapacitat en un entorn normalitzat.

Llarga trajectòria en la inclusió d’esportistes amb discapacitat

Des de fa més de 10 anys el CRSG va decidir apostar per la inclusió d’esportistes amb discapacitat. En un inici, amb la incorporació de gimnastes amb discapacitat als grups escolars, participant als festivals organitzats pel club.

Posteriorment, l’any 2016, el CRSG va signar un conveni de col·laboració amb l’Associació Junts en Acció amb la finalitat de facilitar la inclusió i participació de gimnastes amb discapacitat intel·lectual. Aquest conveni va permetre desenvolupar un projecte d’inclusió de gimnastes i la formació d’un conjunt de gimnàstica rítmica format per 4 gimnastes amb discapacitat.

Gràcies al treball i l’esforç de totes les persones implicades, aquest equip ha aconseguit participar en la primera Copa Catalana de Rítmica organitzada per la Federació Catalana de Gimnàstica, amb una normativa específica per a aquest col·lectiu -elaborada precisament per membres del CRSG (María José Montilla, en col·laboració amb Laura Pérez, entre d’altres persones)-. Aquest fou un fet històric, doncs per primera vegada en tot el territori espanyol una federació de gimnàstica incorporà aquesta modalitat a les seves competicions.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content