Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciDiscapacitatNeix a Sitges el projecte ‘Gimnàstica sense Barreres’ per visibilitzar els i...

Neix a Sitges el projecte ‘Gimnàstica sense Barreres’ per visibilitzar els i les gimnastes amb discapacitat intel·lectual

projecte gimnàstica sense barreres club ritmica sitges
Els quatre components del conjunt durant una de les seves actuacions // Foto: Club Rítmica Sitges Garraf

Després de molts anys treballant per la normalització, el Club Rítmica Sitges Garraf (CRSG) estrena per aquesta temporada 2018-2019 un nou projecte anomenat Gimnàstica sense barreres, que pretén augmentar el nombre de gimnastes amb discapacitat intel·lectual del club.

Aquest projecte, impulsat per la Responsable Tècnica del CRSG, Laura Pérez, i la Responsable de la Secció Gimnàstica Sense Barreres del CRSG, María José Montilla, vol millorar la visibilització i inclusió social dels i les gimnastes amb discapacitat. Un dels reptes més importants, és augmentar el nombre de gimnastes. Actualment amb 4 gimnastes, i ja ha participat a Ia Copa Catalana de gimnàstica rítmica i altres exhibicions. A més, com a innovació destacada en aquest projecte aquesta temporada per primer cop una gimnasta amb discapacitat forma part d’un conjunt ordinari de la categoria Infantil que es presentarà a competicions ordinàries comarcals.

anunci guies d'arrel

Amb aquesta iniciativa es busca ampliar les possibilitats de participació i acceptació per part dels organismes organitzadors i la societat en general de les gimnastes amb discapacitat en un entorn normalitzat.

Llarga trajectòria en la inclusió d’esportistes amb discapacitat

Des de fa més de 10 anys el CRSG va decidir apostar per la inclusió d’esportistes amb discapacitat. En un inici, amb la incorporació de gimnastes amb discapacitat als grups escolars, participant als festivals organitzats pel club.

Posteriorment, l’any 2016, el CRSG va signar un conveni de col·laboració amb l’Associació Junts en Acció amb la finalitat de facilitar la inclusió i participació de gimnastes amb discapacitat intel·lectual. Aquest conveni va permetre desenvolupar un projecte d’inclusió de gimnastes i la formació d’un conjunt de gimnàstica rítmica format per 4 gimnastes amb discapacitat.

Gràcies al treball i l’esforç de totes les persones implicades, aquest equip ha aconseguit participar en la primera Copa Catalana de Rítmica organitzada per la Federació Catalana de Gimnàstica, amb una normativa específica per a aquest col·lectiu -elaborada precisament per membres del CRSG (María José Montilla, en col·laboració amb Laura Pérez, entre d’altres persones)-. Aquest fou un fet històric, doncs per primera vegada en tot el territori espanyol una federació de gimnàstica incorporà aquesta modalitat a les seves competicions.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content