Dimarts, 30 novembre 2021
IniciInclusió SocialNacions Unides publica els principis i directrius sobre l’accés a la justícia...

Nacions Unides publica els principis i directrius sobre l’accés a la justícia per a les persones amb discapacitat

Amb l’objectiu de garantir tots els seus drets

portada principis directrius justícia persones discapacitat
Portada del document // Foto: Nacions Unides

Nacions Unides acaba de publicar un document que recull els 10 principis internacionals d’accés a la justícia per a les persones amb discapacitat, com la capacitat jurídica, accessibilitat, dret a la informació i assistència jurídica, participació en l’administració de justícia, etc.

El text inclou també les directrius per dur a terme cadascun d’aquests principis, facilitant el seu compliments per garantir els drets de les persones amb discapacitat.

diari-discapacitat-300x250e

Tots aquest principis i directrius recollits en el document han estat refrendats per la Comissió Internacional de Juristes, l’Aliança Internacional de la Discapacitat i el Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament.

Aquest treball ha estat realitzat conjuntament per diferents estaments de Nacions Unides, com són la Relatora Especial sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i l’Enviada Especial del Secretariat General sobre la Discapacitat i l’Accessibilitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES