Divendres, 14 maig 2021
spot_img
IniciEntitatsLa Fundació “la Caixa” aporta 10.000 euros per l’adequació de les noves...

La Fundació “la Caixa” aporta 10.000 euros per l’adequació de les noves instal·lacions d’Ilersis

Per adaptar el nou espai de Balàfia i el local de La Gremial

acord adequacio noves instal·lacions ilersis
Antoni Siurana, president d’Ilersis, i el director d’institucions Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià // Foto: Ilersis

La Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, ha fet una aportació de 10.000 euros per finançar l’adequació de les noves instal·lacions de la Fundació Privada Ilersis i reobrir els diferents serveis serveis amb la màxima seguretat. L’acord ha estat rubricat per Antoni Siurana, president d’Ilersis, i el director d’institucions Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià.

L’objectiu principal consisteix en poder desenvolupar amb garanties el projecte del Centre Ocupacional, per la qual cosa és imprescindible adequar els nous espais de les instal·lacions a l’activitat del mateix: el nou espai de Balàfia, a la plaça de les Magnòlies, i el local de La Gremial.

El primer consta de 120 m2 distribuïts en quatre sales, on les persones realitzaran activitats d’ocupació terapèutica relacionades amb la l’estimulació cognitiva i psicomotriu amb eines con el programa GRADIOR i altres de rehabilitació. Es preveu que aquest espai el puguin utilitzar 24 persones, distribuïdes en 4 grups estables, liderats per personal tècnic qualificat.

Pel que fa a les instal·lacions del local de La Gremial, ubicat a la plaça Jacint Verdaguer, té 100 m2 distribuïts en dos plantes: la planta baixa (50 m2) s’utilitzarà per desenvolupar activitats, i la primera planta (50 m2) per emmagatzemar el material. Es preveu que en aquest espai hi puguin realitzar les activitats del Centre Ocupacional un grup estable de 10 persones. Per realitzar en aquest espai s’han dissenyat activitats que utilitzen l’art com a recurs terapèutic, activitats que tenen com a eix la creativitat i de les quals se’n farà difusió a través de la plataforma de BO de Shalom.

Compra d’equipament per les instal·lacions

Els 10.000 euros que la Fundació “la Caixa” injectarà a Ilersis es destinarà a la compra d’aparells de fred i calor, tasques de pintat i fusteria, compra de mobiliari per incorporar les 34 persones a les activitats (taules, cadires i prestatgeries) i les necessàries per als professionals amb les mesures Covid, adquisició de 4 ordinadors, 2 projectors, 4 pissarres i d’equips de protecció individuals Covid per a les 40 persones (usuaris i professionals), a més de finançar l’obra menor de condicionament per a la instal·lació de piques per a les activitats artístiques.

Cal recordar que Ilersis va patir un incendi l’any 2018 a les seves instal·lacions del Polígon El Segre, que va deixar a la Fundació sense espais, una situació que s’ha vist agreujada per l’actual crisi sanitària.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES