Diumenge, 26 març 2023
Diumenge, 26 març 2023
IniciDestacadesMontserrat Dolz: “Un 50% de les malalties mentals comencen als 14 anys”

Montserrat Dolz: “Un 50% de les malalties mentals comencen als 14 anys”

montserrat dolz a la fundacio pere tarres
Montserrat Dolz (segona per l’esquerra) al Fòrum Social Pere Tarrés // Foto: Imatge cedida per Fundació Pere Tarrés

Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya, el 50% de malalties mentals comencen als 14 anys i un 4% dels menors de 15 anys pateixen un risc en la salut mental. Aquesta va ser una de les dades sobre les que va girar la conferència “Impacte social dels trastorns mentals entre els joves” que va oferir Montserrat Dolz, cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i juvenil de l’Hospital Sant Joan de Déu al Fòrum Social Pere Tarrés.

anunci guies d'arrel

Dolz va afirmar al respecte que “les fases primerenques de la salut mental són primordials per no arribar tard” i va remarcar la necessitat de polítiques integrades que contemplin tant l’aproximació clínica de l’entorn social.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Davant la presència d’una setantena d’educadors i responsables d’entitats socials, Montserrat Dolz va defensar una aproximació integral a la salut mental del joves amb la participació del sector educatiu i de qui pensa les polítiques socials. “El tractament no és només al despatx del metge. El tractament és la seva vida de cada dia. Per tant, hi ha un repte: pensar un model d’intervenció innovador perquè la vulnerabilitat té moltes explicacions”, va assegurar.

En aquest sentit, va remarcar la importància de parlar de malalties mentals amb persones que tractin als infants i joves, ja que són ells qui interactuen amb el dia a dia del jove. “La clau és que el tractament de la salut mental dels joves sigui en la seva vida de cada dia, allà és on hi ha el gran pes de la intervenció”, va afirmar com a conclusió Montserrat Dolz, qui va animar a formar als professionals que tracten amb infants, i que ajudin a acollir-los i a integrar-los a la societat.

Finalment la doctora Dolz va defensar els progressos fets en aquest terreny a Catalunya, però va animar a continuar millorant les eines pedagògiques, farmacològiques, educatives i de diagnòstic. “S’ha de fer un esforç per posar nom al que es veu”. Segons Dolz, en els últims anys hi ha hagut una tendència a posar nom a les coses, que no és una moda, sinó ho va atribuir al fet de l’augment d’eines de diagnòstic i de tractament.

La presentació de la conferència va córrer a càrrec de la directora del Pla director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Cristina Molina.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content