Dijous, 2 desembre 2021
IniciEntitatsDincat dóna suport a les jornades lúdicoesportives de Jocviu “Una escola per...

Dincat dóna suport a les jornades lúdicoesportives de Jocviu “Una escola per a tothom”

jornades una escola per tothom
A les jornades hi han participat prop de 800 alumnes // Foto: Imatge cedida per Dincat

La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (Dincat) ha participat a la darrera de les jornades lúdico esportives de Jocviu “Una escola per a tothom” que ha reunit durant 3 dies prop de 800 alumnes d’entre 10 i 16 anys d’escoles ordinàries i d’educació especial a Barcelona.

Durant aquestes jornades alumnes amb i sense discapacitat han compartit jocs a través de la metodologia cooperativa en què el desenvolupament de l’activitat depèn de la col·laboració que s’estableix entre tots els participants. D’aquesta manera s’ha fet visible la societat diversa i plural en què vivim i alhora s’ha demostrat que amb els suports adequats tothom pot participar d’una activitat en l’àmbit educatiu.

fiare banca etica crowdfunding

La presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, ha assegurat que “només tindrem una escola per a tothom quan tot l’alumnat, sigui quina sigui la seva condició, tingui els suports que necessita per participar de manera activa en l’aula”.  Per Cadenas “posar més hores vetlladors, tot i que ajuda, no és sinònim de garantir una educació inclusiva plena. S’ha d’entendre la inclusió educativa com un tot, una unitat en la qual l’ensenyament, l’aprenentatge, les avaluacions i els suports es pensen i s’organitzen d’acord amb les característiques i necessitats de tot l’alumnat”, ha conclòs la presidenta.

La Federació ha manifestat també el seu desig de que el futur decret d’escola inclusiva del Departament d’Ensenyament sigui un pas endavant cap a una escola per a tothom, i que reconegui definitivament les 105 escoles d’educació especial que hi han actualment a Catalunya, tant per la seva funció com a proveïdors de recursos i serveis, com pel seu coneixement i l’experiència en l’atenció a la diversitat durant 40 anys. 

Per últim, des de Dincat també esperen un paper de lideratge de l’Administració en aquest tema amb una normativa clara i decidida i amb un finançament adequat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES