Més d’un centenar de professionals participen a la clausura del curs de competència cultural en salut mental a Lleida

S’ha celebrat al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida

professionals clausura curs competència cultural salut mental
Els professionals eren dels àmbits de la salut i els serveis socials // Foto: gencat

Més d’un centenar de professionals dels àmbits de la salut i els serveis socials van participar ahir, divendres, 21 de febrer, en la jornada de clausura del curs “Competència cultural en salut mental i intervenció psicosocial en grups especialment vulnerables” que ha tingut lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. El curs, impartit online, està organitzat per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona i l’Obra Social la Caixa, amb la col·laboració del Departament de Salut i l’Aula Vall d’Hebron.

Aquesta darrera sessió presencial ha constat de la presentació dels circuits i abordatge d’Atenció  Primària a Lleida; la presentació dels circuits Programa de Seguiment Individualitzat (PSI) social i Programa d’Atenció de Salut Mental a Refugiats; i la presentació del Programa d’Atenció a Menors Migrants sense Referents Familiars. Prèviament, el fundador i director del Servei d’Atenció Psicopatològica i Psicosocial a Immigrants i Refugiats (SAPPIR) de l’Hospital Sant Pere Claver de Barcelona, Joseba Achotegui, ha fet un repàs dels continguts impartits durant el curs.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El curs volia oferir una resposta a tots els professionals que es troben en la seva activitat professional davant el repte d’oferir uns serveis de salut mental de qualitat a pacients d’orígens ètnics i culturals diversos. Una situació que posa a prova al sistema sanitari i als seus professionals en l’aspiració de poder oferir una assistència adequada a la realitat multicultural dels usuaris.

Així doncs, l’objectiu era capacitar als alumnes per a exercir la seva activitat professional d’una manera culturalment competent, sent capaces de treballar eficaçment en les actuals condicions d’interculturalitat. S’ha proporcionat als professionals eines que puguin incorporar a la seva pràctica diària per a guanyar confiança i millorar així la qualitat del seu treball amb pacients ètnica i culturalment diversos. S’ha tractat d’un curs eminentment pràctic; orientat des d’una perspectiva original, centrada en l’autoreflexió i fugint del que solen ser els “receptaris” que s’ofereixen habitualment, oferint eines útils a professionals de tot el món, no sols a aquells que treballen en l’àmbit occidental.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*