Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATMés de la meitat de les persones amb pèrdua auditiva prefereixen no...

Més de la meitat de les persones amb pèrdua auditiva prefereixen no escoltar bé a posar-se audífons

Segons un estudi d’Audika España amb motiu del Dia Mundial de l’Audició

audífons per compensar la pèrdua auditiva
Moltes persones pensen que els audífons son antiestètics i incòmodes de portar // Foto: Audika España

Segons un recent estudi realitzat en el marc del Dia Mundial de l’Audició per Audika España, empresa especialitzada en salut auditiva, és necessària una major conscienciació i acceptació a la societat per comprendre millor les percepcions i els reptes relacionats amb la pèrdua d’audició i l’ús d’audífons. 

Segons els resultats, el 55,6% de les persones amb pèrdua auditiva reconeixen haver optat en algun moment per no utilitzar audífons, fins i tot quan podrien millorar la seva capacitat auditiva. A Espanya, hi ha un retard generalitzat en l’ús d’audífons, ja que el 81,5% de la població triga més d’un any a fer-ho. Destaca que un 29,6% supera els 7 anys de retard, subratllant la urgència d’una major conscienciació sobre aquest tema crucial per al benestar general.

L’estudi també revela que el 33,6% dels enquestats ha experimentat algun tipus d’estigma social relacionat amb la pèrdua auditiva o l’ús d’audífons, posant de manifest la necessitat d’una major educació i sensibilització des de les primeres edats.

Paral·lelament, s’han identificat diversos mites comuns sobre els audífons, com la percepció que són grans i poc estètics (19,6% dels enquestats), que no funcionen bé en entorns sorollosos (35,5%) o que són incòmodes de portar (18,2%).

No obstant això, el 60,7% afirma conèixer experiències positives d’altres persones que utilitzen audífons, la qual cosa influeix en la seva percepció sobre aquests dispositius. Gairebé la meitat dels enquestats espera que, en utilitzar audífons, la seva vida social millori i el 41,1% considera que la seva confiança augmentarà al poder comunicar-se més fàcilment amb els altres i sentir-se menys aïllat en entorns socials.

David Ruiz, director general d’Audika España, destaca l’avanç en tecnologia i disseny dels audífons, la qual cosa ha permès que siguin més efectius i discrets. A més, ressalta la importància de l’atenció individualitzada i personalitzada per minimitzar l’impacte emocional de la pèrdua auditiva en les persones afectades.

En resum, l’estudi evidencia una evolució positiva cap a una major consciència i comprensió sobre la salut auditiva, impulsada per campanyes de conscienciació i recomanacions professionals, i destaca la importància del suport continu per superar les barreres que afronta la societat en aquest àmbit.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content