Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciSalut MentalMés de 60 persones en tractament de salut mental participen al servei...

Més de 60 persones en tractament de salut mental participen al servei prelaboral de l’Ajuntament de Sabadell

La Junta de Govern aprova prorrogar aquesta prestació durant l’any 2022

sabadell servei orientació laboral persones malalties mentals
Servei d’orientació laboral // Foto: Ajuntament de Sabadell

Més de 60 persones en tractament de salut mental passen anualment pel servei preparatori per accedir a un lloc de treball de l’Ajuntament de Sabadell, que dedica 830 hores d’atenció individual i més de 2.500 hores d’atencions grupals.

Banner Aflorem 300x600_3

L’objectiu d’aquest servei prelaboral és procurar la seva capacitació i habilitació en competències relacionades amb l’àmbit laboral: comunicació, relació amb companys i caps, treball en equip, ritme de treball, assistència i resistència a la jornada laboral, entre d’altres.

Cada participant en el projecte compta amb un pla de treball individual, dissenyat a partir d’entrevistes personals i la coordinació amb els diferents professionals de l’equip tècnic i expert del Prelaboral, així com les coordinacions amb els referents dels centres de salut on són atesos. Per donar suport a aquestes persones també es desenvolupa un treball directe amb les seves famílies com una part important en el procés de recuperació i de suport a un itinerari laboral.

D’altra banda, per facilitar el coneixement i posar en pràctica les competències desitjades s’han creat espais de simulació productiva real, principalment en equipaments municipals. Es tracta dels tallers de cuina, de serveis administratius, de pintura, bricolatge i pladur i de manteniment de jardineria i horta urbana, en els quals les persones participants poden adquirir o recuperar competències laborals en l’entorn d’un ofici i començar a planificar un projecte d’inserció laboral. Algunes de les accions realitzades a través d’aquests tallers han estat l’arranjament d’horts de les escoles.

ARC Soluciones publi

La Junta de Govern Local ha acceptat prorrogar per a l’any 2022 el conveni interadministratiu entre l’Ajuntament de Sabadell i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, per a la prestació del servei prelaboral.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES