Dimecres, 19 gener 2022
IniciInclusió LaboralEl servei d’orientació laboral per a persones en tractament de salut mental...

El servei d’orientació laboral per a persones en tractament de salut mental de Sabadell compleix 10 anys

servei orientacio laboral tractament salut mental sabadell
L’Oficina Tècnica Laboral (OTL) està situada al Vapor Llonch // Foto: Ajuntament de Sabadell

El Servei preparatori per accedir a un lloc de treball adreçat a persones en tractament de salut mental de l’Ajuntament de Sabadell ha complert  10 anys. Durant aquest període ha atès més de 300 persones.

Durant els darrers 5 anys s’han dut a terme 1.900 hores d’atenció individual, 3.500 sessions d’actuacions grupals i s’han establert 47 convenis de col·laboració amb diferents entitats sense ànim de lucre de la ciutat o departaments de l’Ajuntament de Sabadell. El percentatge de satisfacció de les persones usuàries i les entitats respecte el servei es manté anualment per sobre del 85%.

Aproximadament una tercera part de les persones ateses han iniciat un procés formatiu o laboral amb el suport i amb seguiment de l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) al Vapor Llonch. L’OTL és un servei d’orientació i acompanyament laboral adreçat, d’una banda, a persones en tractament de salut mental en seguiment per part dels professionals d’un Centre de Salut Mental o de les Àrees Bàsiques de Salut i, d’altra banda, a empreses amb necessitat de personal que aposten per la integració laboral de persones d’aquest col·lectiu.

L’objectiu és procurar la seva capacitació i habilitació en competències relacionades amb l’àmbit laboral: comunicació, relació amb companys i caps, treball en equip, ritme de treball, assistència i resistència a la jornada laboral, entre d’altres. 

Per aconseguir-ho, cada participant compta amb un pla de treball personalitzat i de suport que s’estén a les seves famílies com una part important en el procés de recuperació en un entorn laboral.

El servei, que enguany té 35 places, compta amb la subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content