Més de 550 infants i joves amb diversitat funcional tindràn monitors específics a la campanya “T’estiu molt”

Un servei de monitors i monitores dona suport a tots els casals homologats

casals diversitat funcional barcelona

Una de les principals novetats de les activitats de vacances de la campanya “T’estiu molt” de l’Ajuntament de Barcelona, per a infants i joves de Barcelona, és la creació de quatre casals específics per a persones amb diversitat funcional, adreçats a infants i joves de fins a 21 anys. 

A banda de les activitats específiques que es programaran adreçades a grups de persones amb diversitat funcional, el programa té previst cobrir, com en edicions passades, la demanda del servei de monitors especialitzats per atendre les necessitats d’aquells infants i adolescents (en aquest cas d’entre 1 i 17 anys) que requereixin un suport especial per situacions de discapacitat física, psíquica o sensorial, per tal que puguin participar en qualsevol de les activitats programades, i conjuntament amb altres infants i joves, per tal d’afavorir la integració i com a suport a la inclusió.

Més de 550 infants i joves amb diversitat funcional disposaran de monitors específics. A banda, s’han realitzat 3 sessions formatives pels monitors/es de suport i coordinadors/es dels Casals sobre inclusió en el lleure en general, inclusió en el lleure d’infants amb autisme i inclusió en el lleure d’infants amb trastorn de conducta. Finalment, s’han homologat un total de 15 Casals especials (10 més que al 2016).

Una campanya creixement a la ciutat

Enguany més de noranta-dos mil infants i joves de la ciutat ja han iniciat les 785 activitats diferents de la campanya, un 11% més que l’any passat. En l’oferta, els inscrits poden assistir a a casals, colònies, campaments, campus i diferents activitats de lleure educatives i familiars, organitzades i desenvolupades per 428 entitats homologades.

Aquest estiu un total de 15.178 famílies han rebut beques per poder afrontar la despesa que suposen aquestes activitats d’estiu. L’augment de la demanda de beques ha comportat un increment de la partida destinada a ajudes, que passa de 2 a 2,7 milions d’euros, un 39% més que l’any 2015.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*