Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciSALUT MENTALMés de 200 professionals participen a la jornada ‘Salut Mental i Discapacitat...

Més de 200 professionals participen a la jornada ‘Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual: Avançant Junts’

L'objectiu primordial d'aquesta iniciativa celebrada a Berga era aprofundir en les relacions interpersonals entre els professionals de la salut mental i els individus que en fan ús, tot en un esforç col·lectiu per combatre l'estigma i idear estratègies innovadores per enriquir la qualitat de vida d'aquests pacients

professionals a la jornada salut mental i discapacitat intel·lectual avançant junts
Un moment de la jornada celebrada a Berga // Foto: Fundació Althaia

Més de 200 professionals del sector de la salut i l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual van convergir en una jornada transformadora titulada ‘Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual: Avançant Junts’, celebrada amb èxit la setmana passada a Berga. L’objectiu primordial d’aquesta iniciativa va ser aprofundir en les relacions interpersonals entre els professionals de la salut mental i els individus que en fan ús, tot en un esforç col·lectiu per combatre l’estigma i idear estratègies innovadores per enriquir la qualitat de vida d’aquests pacients.

La coordinació d’aquesta jornada va recaure sobre una aliança d’entitats de renom, incloent Dincat, la Fundació La Llar, Granés Fundació, l’Hospital de Berga i l’ICS Catalunya Central. A més, es va comptar amb la col·laboració de la Fundació Horitzó del Berguedà, les Germanes Hospitalàries, la Fundació Althaia, la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental i l’Institut d’Assistència Sanitària. A través de conferències especialitzades i una taula rodona d’experiències, participants de diversos sectors professionals i testimonis directes van intercanviar coneixements, vivències i bones pràctiques, tot encaminat a millorar la comunicació i el tracte dispensat a les persones amb discapacitat intel·lectual.

La jornada va servir també perquè la Dra. Laura Plans, metgessa psiquiatra representant d’Althaia, presentés la publicació “Salut Mental Discapacitat Intel·lectual/2”, que figura com el tercer Llibret Diàlegs Granés Fundació. La Dra. Plans també va ser l’encarregada de moderar la taula d’experiències, on va compartir espai amb professionals com M. José Navarro, psicòloga del CSMIJ de la institució.

L’enfocament principal de la jornada va girar entorn de la importància vital d’una atenció centrada en la persona, subratllant la necessitat imperiosa que els professionals escoltin de manera activa i demostrin empatia envers els pacients, posant un èmfasi especial en les seves necessitats i preocupacions individuals. En aquest sentit, es va proposar la dotació de recursos i informació que facilitin una atenció més eficaç i inclusiva.

L’èxit d’aquesta primera edició ha encoratjat a tots els implicats a continuar amb aquest esdeveniment, amb la visió de crear una plataforma sòlida on totes les entitats i organitzacions relacionades amb la salut i l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual puguin coordinar-se, fomentar la comunitat, establir xarxes de col·laboració, compartir coneixements, i, fonamentalment, millorar la comunicació i el tracte amb els usuaris.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content