Més de 200 investigadors en Síndrome de Down de tot el món es trobaran a una conferència a Barcelona

Tindrà lloc del 6 al 9 de juny al CosmoCaixa

investigadors síndrome down conferència barcelona
Cartell de la conferència internacional sobre SD // Foto: Down Catalunya

Encara que falta mig any perquè arrenqui, la tercera conferència internacional de la Trisomy 21 Research Society que tindrà lloc al CosmoCaixa de Barcelona del 6 al 9 de juny, ja està escalfant motors.

Es tracta d’una trobada eminentment científica, i per tant es preveu l’assistència de més de 200 investigadors de tot el món, però a més a més el programa contempla també un dia per a les famílies. Dissabte 8 de juny hi ha previstes diverses xerrades adreçades a famílies i fins i tot un espai de trobada cara a cara amb els científics. Les inscripcions ja estan obertes.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La trobada compta amb el suport de Down España, de la Global Down Syndrome Foundation i de la Fundació Jérôme Lejeune, entre altres entitats de referència de la síndrome de Down. També hi col·labora Down Catalunya. En representació de les persones amb síndrome de Down, Joan Sorribes (Down Lleida) forma part del comitè d’honor del Congrés, que està presidit pel ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

La missió del T21RS és potenciar la investigació preclínica i clínica sobre la síndrome de Down i assegurar que els avenços en la comprensió de la patologia de la síndrome de Down es tradueixin en millors tractaments i una millor salut.

BANER_300X250

La reunió acollirà quatre conferències plenàries i sessions paral·leles. Els simposis regulars, els satèl·lits preuniversals, el simposi de Ciència i Societat i les sessions Meet the Expert i Meet the Editor són algunes de les ofertes per escollir.

El T21RS també iniciarà un Programa de Joves Investigadors, amb moltes activitats diferents. Tindran l’oportunitat de sol·licitar beques de viatge, unir-se al programa de voluntariat, assistir a sessions d’interès concentrat, participar a la sessió Meet the Scientist o visitar durant un mes un laboratori d’investigació sobre la síndrome de Down a Espanya per aprendre de nou tècniques o simplement conèixer el laboratori i discutir sobre les oportunitats laborals.

La Trisomy 21 Research Society, una organització que aplega els principals científics del món que han obert línies d’investigació sobre la síndrome de Down i que presideix la neurobiòloga Mara Dierssen.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*