Diumenge, 5 desembre 2021
IniciInclusió LaboralMés de 20 persones amb discapacitat intel·lectual treballen en el manteniment de...

Més de 20 persones amb discapacitat intel·lectual treballen en el manteniment de cementiris i serveis funeraris

discapacitat intel·lectual manteniment cementiris serveis funeraris
Operaris treballant al tanatori de Mataró // Foto: Fundació CEO Maresme

L’empresa de serveis funeraris Cabré i Junqueras manté des de fa molts anys convenis de col·laboració amb la Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació CEO del Maresme per la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques del Vallès Oriental i el Maresme.

La relació amb l’entitat de Cardedeu es remunta a l’any 2000, a través del qual un oficial i tres peons s’encarreguen de les tasques de manteniment i neteja exterior del Tanatori de Granollers. El conveni inclou també la jardineria exterior, així com els celoberts enjardinats integrats a l’edifici.

fiare banca etica crowdfunding

“La nostra missió és promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever. Convenis com el que tenim amb Cabré Junqueras ens permeten donar una ocupació de qualitat a aquestes persones”, explica Pat Vidiella, Enginyer Tècnic Agrícola a la Fundació Viver de Bell-lloc.

En la mateixa línia, Serveis Funeraris Cabré Junqueras ha renovat un any més el conveni de col·laboració amb la Fundació CEO El Maresme mitjançant el qual contracta persones amb discapacitat intel·lectual per les tasques de manteniment de les instal·lacions que l’empresa té a Mataró.

En aquest cas la relació de col·laboració es manté des de l’any 2002. Durant aquests anys ha permès inserir laboralment 16 persones, entre oficials i peons de jardineria. El contracte inclou les tasques de manteniment, la neteja de les zones d’aparcament soterrani del Tanatori de Mataró i també la jardineria exterior de la instal·lació (neteja de fulles, retall d’arbustos, poda d’arbrat, control del sistema de reg, etc.).

“Sense aquests acords, les persones amb discapacitat intel·lectual difícilment trobarien un lloc de treball. Són un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat i valorem molt positivament aquest tipus de col·laboracions amb empreses de la nostra ciutat”, explica Carme Martí, directora de la Fundació CEO del Maresme.

En total, els dos convenis han permès la inserció laboral de més de 20 persones amb discapacitat al Vallès Oriental i al Maresme. “Des de Cabré Junqueras hem optat per contractar serveis a la Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació CEO El Maresme perquè som conscients de la importància de la Responsabilitat Social Corporativa i volem contribuir a la inserció laboral i social de persones amb discapacitat”, afirma Josep Maria Mons, gerent de Serveis Funeraris Cabré Junqueras.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES