Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALMés de 2.000 visitants i 2.500 entrevistes, balanç de la fira ‘Sí,...

Més de 2.000 visitants i 2.500 entrevistes, balanç de la fira ‘Sí, i millor’ 2023

El certamen oferia un centenar de vacants d’empreses que volen contractar persones amb discapacitat 

campanya 25N diba
balanç fira si i millor 2023
Les entrevistes es van succeir sense parar durant els dos dies de la fira // Foto: FECETC

Més de 2.000 visitants amb ganes de trobar feina que van demanar informació, més de 2.500 entrevistes entre candidats i empreses i 14 empreses que van fer entrevistes presencials són algunes dades de balanç de la fira ‘Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent’ que els dies 4 i 5 d’octubre va organitzar la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb la secretaria de la fundació CIES i el suport de l’ajuntament de Barcelona.

A més, es calcula que entre els dies de la fira i els posteriors s’han formalitzat 43 contractes de feina, a banda que molts currículums formaran part de les borses de treball de les empreses per cobrir futures vacants de feina. El perfil professional sol·licitat per les empreses era molt variat i anava des de professionals de neteja, seguretat o jardineria a operaris de magatzem, caixers i reposadors de supermercat, carnissers, tècnics i enginyers per a manteniment d’instal·lacions industrials, graduats en Dret i ADE, apassionats de la tecnologia, investigadors de mercats, ciberseguretat i analistes de dades, entre d’altres.

Amb l’edició d’enguany podem parlar d’una fira plenament consolidada, sobretot des que es fa dins el Saló de l’Ocupació. En aquest sentit, el president de la FECETC, Josep Maria Solanellas, comenta que “les llargues cues que es van registrar per fer les entrevistes de treball durant tota la fira demostren la utilitat i necessitat d’un esdeveniment com aquest”, que ja ha esdevingut una cita de referència, per exemple, per a molts centres de formació de persones amb discapacitat i per a instituts de formació professional que ofereixen cicles formatius adaptat.

Per a molts candidats, la fira va ser l’escenari de la seva primera entrevista de feina i un moment de molts nervis, així com el moment ideal per actualitzar el currículum i explicar a les empreses les seves habilitats i competències.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

En aquest escenari hem de tenir en compte que la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat era l’any 2021 del 26,9 per cent, quan en la població sense discapacitat la taxa s’enfila fins el 66,3 per cent, segons el darrer estudi de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre l’ocupació del col·lectiu. Aquesta baixa ocupació fa molt necessàries fires com la ‘Sí, i millor’, amb la qual també es van posar en valor tots els avantatges, per a les empreses, d’incloure i normalitzar la contractació de persones amb discapacitat a les seves organitzacions.

A més d’impulsar l’ocupació de les persones amb discapacitat, amb la fira s’ajuda les empreses a complir amb la Ley General de la Discapacidad RDL 1/2013 i amb la Ley 15/2022, integral per la igualtat de tracte i la no discriminació, que obliga les societats de més de 50 treballadors a comptar als seus equips amb un 2 per cent de treballadors amb discapacitat. Si no ho fan, de manera excepcional poden complir la llei per mitjà de mesures alternatives, com ara comprar productes o contractar serveis de Centres Especials de Treball (CET).

Enguany, les empreses que van fer entrevistes de feina durant la fira van ser NTT-Data, Carrefour, Dow Jones, Sorigué, Armonia, Diswork-Grup IMAN, IntegraMGSI, Ilunion, Can Cet, Cares, Fundació GoodJob, Fundació Tallers, Grupo Cant i Miton. A aquestes cal afegir les que van donar suport en altres activitats relacionades amb la fira, com la jornada ‘Sí, i millor: l’Èxit de les empreses inclusives i cóm aconseguir-ho’: Foment del Treball, Agbar, Mútua Terrassa, Fundació Integralia-DKV, CaixaBank, Actiup i fundació CIES.

Secció patrocinada per 
FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content