Més de 1.000 persones es formen a l’Escola de Cuidadors de “la Caixa” en el seu primer any de funcionament

L’escola ha realitzat un total de 231 tallers

escola-cuidadors-la-caixa-taller-emocional
Cuidadors durant un taller de confort emocional // Foto: Fundació Obra Social “la Caixa”

A finals de juliol va tenir lloc la presentació del balanç del primer any de l’Escola de Cuidadors de la “Caixa”, un espai pioner a Catalunya en  l’acolliment de familiars cuidadors i voluntaris que atenen a persones que es troben al final de la vida.

Més enllà de transmetre coneixements que amplien les competències del cuidador, l’Escola aporta els valors essencials de la cura a través d’eines, tècniques i habilitats enfocades a realitzar una atenció d’excel·lència a les persones cuidades.

BANER_300X250

Des de la seva posada en marxa el juliol del 2018, han passat per l’escola 1.105 cuidadors familiars i voluntaris. Fins a dia d’avui, l’escola ha realitzat 231 tallers, en diferents dispositius assistencials per facilitar l’assistència als cuidadors i voluntaris. A totes les activitats s’hi han sumat un total de 2.523 assistències.

A l’Escola de Cuidadors la caixa s’imparteixen tallers amb una metodologia innovadora que contempla espais d’escolta, acolliment i reflexió. Els professionals ajuden als cuidadors a donar-los resposta a totes les qüestions relacionades amb la cura del malalt transferint coneixements i eines, i orientar-los en la tasca de cuidar.

A Catalunya moren anualment al voltant de 63.289 persones i, d’aquestes, 20.252 necessiten cures pal·liatives. Això suposa l’existència de 30.500 cuidadors amb diferents nivells de implicació i dedicació que necessiten acompanyament i recolzament. 

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*