‘Maravillosamente especial’, una cançó a favor de la inclusió de les persones amb síndrome de Down

Creada pel grup Mercado Negro i la FCSD amb motiu del Dia de la SD 

meravellosament especial cançó inclusio persones sindrome down

Maravillosamente especial és el títol de la cançó que han creat el grup musical Mercado Negro i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) per difondre un missatge d’inclusió vers a les persones amb síndrome de Down en el marc de la celebració del seu día, que es commemora el proper 21 de març.

Mercado Negro ha posat la música i la FCSD ha creat el videoclip, que el llançarà aquesta nit a les 22h a través dels seus canals habituals. El grup cedeix tots els drets d’autor en benefici de la FCSD per afavorir la plena inclusió de les persones amb la SD.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La iniciativa va sorgir de la indignació del grup musical, que té un familiar amb síndrome de Down, per les lamentables declaracions de l’escriptor i periodista Arcadi Espada al programa “Chester in Love” de Risto Mejide, que es va referir a la síndrome de Down com una “desgracia”, i a les persones que el tenen les va titllar de “patéticos”, “víctimas de su condición”, “desgraciados” o “hijos tontos, enfermos y peores”.

Arrel d’aquestes declaracions el grup va escriure aquesta cançó on es reivindiquen valors com el respecte, la diversitat i la inclusió. 

BANER_300X250

El cantant i baixista del grup, Manel Fernández, considera que “a través de la música com a eina reivindicativa, es pot canviar la imatge equivocada de la SD”. Per la seva part, Katy Trias, directora general de la FCSD, afirma que “la inclusió es basa en el respecte i l’aprenentatge de la diferència, donant veu i espai a les persones amb SD dins de la societat”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*