Campanya europea per suprimir el preavís obligatori de 2 dies que tenen les PMR per viatjar en tren

renfe obres accessibilitat estació vilafranca penedès
Renfe continua millorant l'accessibilitat de les seves estacions // Foto: Wikimèdia Commons
campanya europea preavís tren persones mobilitat reduida
Renfe continua millorant l’accessibilitat de les seves estacions // Foto: Wikimèdia Commons

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) s’ha sumat a la campanya “Tots tenim dret a viatjar en tren” de la plataforma WeMove.eu en la que s’estan recollint signatures de la ciutadania europea per “garantir la igualtat d’oportunitats en el desplaçament de les persones amb discapacitat que necessiten assistència en el transport ferroviari”.

En aquest sentit, ha reclamat al Parlament Europeu que suprimeixi el preavís que han de fer les persones amb discapacitat si necessiten assistència per viatjar en tren en la Unió Europea.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Segons la normativa actual les persones amb mobilitat reduïda han d’avisar amb dos dies d’antelació per poder obtenir el suport que necessiten, fins i tot si es tracta de desplaçaments diaris, per la manca d’accessibilitat en moltes estacions i trens de la xarxa viària.

Aquesta circumstància obliga en moltes ocasions a buscar altres alternatives de desplaçament més contaminants i costoses, com poden ser el cotxe o l’avió.

BANER_300X250

La petició del WeMove.eu, que forma part del Foro Europeu de la Discapacitat (EDF), demana prescindir del termini de preavís de 2 dies perquè tothom rebi assistència i tingui el mateix dret a agafar un tren en qualsevol estació de la UE.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*