Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDretsManresa tindrà al setembre un centre Educafriends per a alumnes amb síndrome...

Manresa tindrà al setembre un centre Educafriends per a alumnes amb síndrome d’Asperger

Portes Obertes EducaFriends Manresa síndrome asperger
Cartell de la jornada de portes obertes // Foto: Fundació Friends

El 22 de juliol a les 11h tindrà lloc al Centre de Formació d’adults Jacint Carrió, una jornada de portes obertes per donar a conèixer el nou centre Educafriends que la Fundació Friends en col·laboració amb l’Associació Asperger Catalunya Central obrirà el proper mes de setembre a Manresa.

Amb aquest nou centre ja seran quatre els punt on estarà disponible el servei Educafriends, ja que actualment hi ha dos centres en actiu, un al carrer Ramis 2 de Barcelona i un altre a les instal·lacions de l’acadèmia Zona Estudio a Castelldefels, als que se sumaran a setembre aquest centre a Manresa i un altre a Mataró.

banner flyer interpersonas

Educafriends neix l’any 2010 de la necessitat educativa de persones amb autisme d’alt funcionament (Síndrome d’Asperger) amb capacitat per fer estudis ordinaris però que no troben l’adaptació, l’ambient o una ruta acadèmica que s’ajusti a les seves necessitats o a la seva manera de treballar i de relacionar-se.

Educafriends dona suport psico-educatiu individualitzat per obtenir titulacions a distància mitjançant la plataforma IOC (Institut Obert de Catalunya) a les seves aules: Graduat en Educació Secundària (GES), Batxillerat , Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, Curs de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior (PAGS), Curs de preparació de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), i estudis universitaris.

Les classes són reduïdes, entre 8 i 10 alumnes, i reben el suport d’un tutor, que fa un seguiment continu de cada alumne/a. Els serveis d’Educafriends són:

– Suport i assessorament continu i individualitzat.

– Comunicació constant amb la família i el psicòleg/psiquiatra o professional de referència de l’alumne.

– Tutories grupals i individuals.

– Acompanyament en l’adolescència.

– Treball d’habilitats socials i de convivència.

– Acompanyament als exàmens presencials a la seu corresponent.

– Ajuda per a realitzar els tràmits necessaris per a la matrícula.

– Sortides lúdiques grupals.

Al 2016 a Espanya es va registrar un 19% d’abandonament escolar, segons dades del Ministeri de Cultura, situant-se com a segon país europeu amb la taxa més alta per darrera de Malta. Un gran nombre d’alumnes amb trastorn de l’espectre autista, tot i que no hi ha dades oficials, forma part d’aquests abandonaments.

Les persones amb síndrome d’Asperger tenen dificultats en les relacions socials, en adaptar-se als canvis, i en la planificació les tasques. L’etapa de l’adolescència presenta unes característiques singulars que poden comprometre el seu progrés formatiu. Solen ser víctimes d’assetjament escolar i d’incomprensió per part de mestres i alumnes, que desemboca en absentisme i abandonament escolar. Sentiments de desmotivació, depressió, ansietat i aïllament són habituals en adolescents amb la Síndrome d’Asperger.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES