Manresa tindrà al setembre un centre Educafriends per a alumnes amb síndrome d’Asperger

Demà es fa una jornada de portes obertes a les 11h

Portes Obertes EducaFriends Manresa síndrome asperger
Cartell de la jornada de portes obertes // Foto: Fundació Friends

El 22 de juliol a les 11h tindrà lloc al Centre de Formació d’adults Jacint Carrió, una jornada de portes obertes per donar a conèixer el nou centre Educafriends que la Fundació Friends en col·laboració amb l’Associació Asperger Catalunya Central obrirà el proper mes de setembre a Manresa.

Amb aquest nou centre ja seran quatre els punt on estarà disponible el servei Educafriends, ja que actualment hi ha dos centres en actiu, un al carrer Ramis 2 de Barcelona i un altre a les instal·lacions de l’acadèmia Zona Estudio a Castelldefels, als que se sumaran a setembre aquest centre a Manresa i un altre a Mataró.

BANER_300X250

Educafriends neix l’any 2010 de la necessitat educativa de persones amb autisme d’alt funcionament (Síndrome d’Asperger) amb capacitat per fer estudis ordinaris però que no troben l’adaptació, l’ambient o una ruta acadèmica que s’ajusti a les seves necessitats o a la seva manera de treballar i de relacionar-se.

Educafriends dona suport psico-educatiu individualitzat per obtenir titulacions a distància mitjançant la plataforma IOC (Institut Obert de Catalunya) a les seves aules: Graduat en Educació Secundària (GES), Batxillerat , Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, Curs de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior (PAGS), Curs de preparació de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), i estudis universitaris.

Les classes són reduïdes, entre 8 i 10 alumnes, i reben el suport d’un tutor, que fa un seguiment continu de cada alumne/a. Els serveis d’Educafriends són:

– Suport i assessorament continu i individualitzat.

– Comunicació constant amb la família i el psicòleg/psiquiatra o professional de referència de l’alumne.

– Tutories grupals i individuals.

– Acompanyament en l’adolescència.

– Treball d’habilitats socials i de convivència.

– Acompanyament als exàmens presencials a la seu corresponent.

– Ajuda per a realitzar els tràmits necessaris per a la matrícula.

– Sortides lúdiques grupals.

Al 2016 a Espanya es va registrar un 19% d’abandonament escolar, segons dades del Ministeri de Cultura, situant-se com a segon país europeu amb la taxa més alta per darrera de Malta. Un gran nombre d’alumnes amb trastorn de l’espectre autista, tot i que no hi ha dades oficials, forma part d’aquests abandonaments.

Les persones amb síndrome d’Asperger tenen dificultats en les relacions socials, en adaptar-se als canvis, i en la planificació les tasques. L’etapa de l’adolescència presenta unes característiques singulars que poden comprometre el seu progrés formatiu. Solen ser víctimes d’assetjament escolar i d’incomprensió per part de mestres i alumnes, que desemboca en absentisme i abandonament escolar. Sentiments de desmotivació, depressió, ansietat i aïllament són habituals en adolescents amb la Síndrome d’Asperger.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*