L’Unitat d’Esclerosi Múltiple a Salt atén 266 nous pacients durant el primer any de funcionament

Avui es fa una jornada de balanç a l’Hospital Santa Caterina

unitat esclerosi múltiple salt
Unitat d’Esclerosi Múltiple a Salt // Foto: gencat

La Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple Territorial de Girona del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta es va traslladar al Parc Hospitalari Martí i Julià, a l’edifici La República, el 4 de juliol de 2016. Coincidint amb aquest primer aniversari, avui se celebra a la sala d’actes de l’Hospital Santa Caterina de Salt una jornada per fer balanç d’aquest primer any i es presenten els avenços més destacats que s’han donat en l’abordatge de la patologia. També es comptarà amb la participació de l’associació de familiars i pacients Fundació Esclerosi Múltiple, que avançaran la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, que s’organitza pel diumenge que ve, 9 de juliol. Finalment, diversos afectats per la malaltia explicaran com viuen el seu dia a dia en primera persona. Coincidint amb l’aniversari d’aquest primer any de trasllat, també s’inaugura avui una exposició divulgativa de la malaltia, que estarà exposada a l’Hospital Santa Caterina de Salt fins el 17 de juny.

Durant el primer any d’activitat de la UNIEMTG al Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt), s’han atès un total de 266 pacients nous sospitosos de patir la malaltia, 45 dels quals han estat finalment confirmats amb aquest diagnòstic. En la resta de casos, o bé s’ha descartat la malaltia, o bé es tracta de pacients afectats d’altres malalties neuroimmunològiques o pendents de l’evolució del seu cas particular.

BANER_300X250

En aquests 12 mesos a Salt, a la UNIEMTG s’han fet també 2.823 visites successives dels neuròlegs del servei i 105 d’infermeria, a més de 609 sessions de tractament a l’hospital de dia, i s’han atès 1.003 consultes telefòniques dels pacients.

La UNIEMTG està integrada per un equip interdisciplinari expert format per professionals de neurologia, infermeria, neuropsicologia, psicologia, d’investigació bàsica i personal de suport, que ofereixen un tractament integral de les persones afectades i les seves famílies.

L’esclerosi múltiple és actualment la causa més freqüent de discapacitat neurològica en adults joves. Afecta tres vegades més dones que homes. Es diagnostica entre els 20 i 40 anys d’edat.

Es calcula que hi ha 2,5 milions de pacients arreu del món, 47.000 persones a l’Estat espanyol i 7.000 a Catalunya. A la demarcació de Girona hi ha prop de 900 persones afectades, més del 90% de les quals reben tractament i seguiment a la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple Territorial de Girona.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*