Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatL’ONCE i l’IBIDELL avancen en estudis genètics per prevenir la Retinosis Pigmentària

L’ONCE i l’IBIDELL avancen en estudis genètics per prevenir la Retinosis Pigmentària

estudis genètics ceguera
L’objectiu es trobar possibles tractaments per evitar la ceguera // Foto: ONCE

Seguint amb el seu compromís per impulsar la I+D+I en matèria de ceguera i deficiència visual mitjançant la seva col·laboració en projectes d’investigació, l’ONCE està col·laborant amb el projecte coordinat per l’investigador Julián Cerón Madrigal, que dirigeix el grup “Modelos de enfermedad en C.elegans” de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IBIDELL), que té com a títol “Hacia la medicina personalizada en un subtipo de retinosis pigmentaria autosómica dominante”.

Els avenços en la investigació biomèdica facilita l’edició a la carta dels genomas, fent  possible que grup del Dr. Cerón pugui reproduir mutacions de pacients amb Retinosis Pigmentària en el genoma de C.elegans.

fiare banca etica crowdfunding

Aquesta acció que compta amb el suport de l’ONCE pretén introduir en C.elegans una mutació concreta del gen PRPF8 que s’ha trobat en famílies espanyoles que podria utilitzar-se per predir l’efecte de fàrmacs sobre pacients amb mutacions determinades i assajar noves estratègies terapèutiques.

Les distròfies hereditàries de la retina són desordres amb gran heterogeneitat clínica i genètica pels que avui encara no hi ha cura i que afecten a 15.000 persones en Espanya. Fins a la data s’han descrit fins a 150 gens causants de distròfia de retina, lo que il·lustra la dificultat al abordar aquests desordres.

El repte és dissenyar tractaments per frenar la degeneració retinal i restaurar la funció visual, i per això és necessari aprofundir en el coneixements dels processos moleculars i cel·lulars alterats per les mutacions en els diferents gens.

L’IBIDELL és un centre d’Investigació en biomèdica creat en 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES