Dimecres, 19 gener 2022
IniciDretsL’ONCE alerta dels perills de les xarxes socials per les persones amb...

L’ONCE alerta dels perills de les xarxes socials per les persones amb discapacitat visual

once xarxes socials
La xerrada a la seu de Barcelona tractarà sobre els perills d’internet // Foto: Imatge cedida per ONCE

Amb motiu de la commemoració del Dia d’Internet (#diadeinternet) que se celebra el proper 17 de maig, l’organització ONCE organitza una xerrada a la seva seu de Barcelona sobre la seguretat en les xarxes socials, que serà impartida pels Mossos d’Esquadra el dimecres 18 de maig a les 18 hores.

D’aquesta manera, ONCE se suma una any mes a aquesta commemoració que arriba a la seva 12a edició, tractant d’alertar a les persones amb discapacitat visual dels perills i riscos existents en l’ús de les xarxes socials i internet.

Des que es va instaurar aquest dia, l’organització ha tractat d’aprofitar la data per conscienciar de la necessitat que l’accessibilitat universal i el disseny per a tots sigui una realitat, especialment per les persones amb discapacitat.

ONCE aprofitarà la jornada per donar a conèixer algunes eines i aplicacions accessibles de les que disposen les persones amb discapacitat per accedir en igualtat de condicions que la resta a la realització de diferents activitats. Entre aquestes Apps accessibles es poden destacar GOLD (Gestor ONCE de Llibres Digitals); AudescMobile, que permet accedir a l’audiodescripció de pel·lícules, sèries i continguts audiovisuals des del mòbil; o el Comunicador Tàctil ONCE (CTO) que facilita la comunicació de les persones amb sordceguesa.

De la mateixa manera, l’ONCE visibilitzarà aquell dia la necessitat de la utilització d’internet per l’accés de les persones cegues a serveis bàsics com l’assistència mèdica, compres, o consultes d’activitats d’oci i temps lliure, entre altres; l’accessibilitat en les eines que permeten l’emmagatzament en el núvol; l’ús de les xarxes socials com mitjà d’interconnexió amb grups d’interès; la seguretat en els pagaments; els sistemes operatius iOS i Android; o el teletreball com modalitat laboral, entre altres moltes qüestions relacionades amb la utilització d’internet.

Per últim, també es donaran a conèixer les recents possibilitats incorporades tant a Twitter com a Facebook, que faciliten la descripció mitjançant text dels recursos audiovisuals que els usuaris vagin incorporant en cadascuna de les xarxes socials.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content