L’Obra Social “la Caixa” invertirà 4,2M€ en projectes socials per a les persones amb discapacitat i gent gran

Dins el Programa d’Ajuts a Iniciatives Socials 2019

la-caixa-ajuts-projectes-socials-persones-discapacitat-gent-gran
Voluntariat per eliminar barreres a les persones amb discapacitat a una piscina // Foto: Obra Social “la Caixa”

L’Obra Social “la Caixa” invertirà durant aquest any un total de 4,2 milions d’euros per a projectes socials de tot l’Estat que promoguin la vida independent, l’autonomia personal i la qualitat de vida de la gent gran i les persones amb discapacitat, trastorn mental o altres malalties, així com atendre les necessitats del seu entorn familiar. 

L’entitat ha concedit ajuts a 187 projectes socials que beneficiaran més de 65.000 persones en dins la seva convocatòria de Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2019.

BANER_300X250

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, la Fundació Bancària “la Caixa” posa especial èmfasi en els que promouen la dignitat de les persones.

A més, també s’ha valorat la complementarietat de cadascuna de les iniciatives amb els recursos existents al territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats mitjançant el partenariat, i la implicació de la comunitat on es desenvolupen. En total, en els projectes seleccionats participen 1.261 professionals i més de 5.000 voluntaris.

El president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat l’esforç i compromís de l’entitat “a favor d’una societat millor i més justa que ofereixi oportunitats reals que permetin millorar les condicions de vida d’aquelles persones més fràgils que es troben en situació o risc de vulnerabilitat social”.

A més de la convocatòria de Promoció de l’autonomia personal i atenció al envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials inclou altres cinc convocatòries (Habitatges per a la inclusió social; Inserció sociolaboral; Lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; Interculturalitat i acció social; Acció social en l’àmbit rural), que es resoldran al llarg de l’any.

En total el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2019 que impulsa anualment l’Obra Social “la Caixa” farà una inversió global de 17,3 milions d’euros en els projectes de les diferents àrees. D’aquesta manera l’entitat retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*