Dissabte, 13 agost 2022
Dissabte, 13 agost 2022
IniciCovid-19L’obligatorietat del certificat COVID a les residències queda en suspens davant el...

L’obligatorietat del certificat COVID a les residències queda en suspens davant el col·lapse per descarregar-se’l

La mesura va entrar en vigor ahir però a migdia el Departament de Salut va fer marxa enrere

certificat covid obligatori a les residències
Les mesures busquen protegir als residents del coronavirus // Foto: Arxiu

Davant la situació epidemiològica actual i donat l’augment progressiu de la incidència de la infecció per coronavirus de les últimes setmanes, el Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han actualitzat el Pla sectorial de la gestió de la COVID i van establir la implantació del certificat digital COVID per les persones que vulguin accedir a les residències de gent gran i persones amb discapacitat per visitar un familiar a partir del proper dia 26 de novembre. 

No obstant, aquesta mesura ha quedat en suspens, almenys fins el pròxim dilluns 28 de novembre, segons va anunciar ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, arran del col·lapse del sistema per l’allau de persones que es volen descarregar el certificat COVID.

Segons Salut, només aquest dijous, a Catalunya es van emetre un total de 174.300 certificats digitals de Covid, una xifra que suposa 102.000 certificats més que dijous de la setmana passada.

Aquest divendres, fins a les 13.00, s’havien descarregat 140.000 certificats més. En total, més de 314.000 documents, segons Salut.

El certificat COVID o una prova TAR

El Pla estableix que el Certificat Digital COVID es demanarà a l’entrada del centre residencial; es validarà la identitat del certificat amb un document d’identitat de la persona visitant, i es permetrà la seva entrada seguint totes les mesures de protecció individual recomanades. El Certificat Digital COVID es pot obtenir a través de la Meva Salut 

Les persones que no disposin del certificat digital COVID se’ls oferirà la realització d’un TAR a la mateixa residència. El Pla estableix que s’acompanyarà la persona visitant a l’espai destinat a la realització de les proves TAR en mostra nasal, tal i com es va fer durant els mesos de juliol i agost.

Salut ja ha activat el procés que farà arribar als Centres Residencials nous TAR per realitzar a aquestes persones que no disposin de certificat digital. Els Centres Residencials també podran acceptar un TAR realitzat a la farmàcia durant les 48 hores anteriors.

Totes aquestes mesures busquen la identificació de persones no vacunades que puguin estar infectades pel virus i per tant s’impedeixi l’entrada del virus a l’entorn residencial. Cap d’aquestes mesures substitueix ni permet relaxar les mesures de protecció individual que les persones que visiten els seus familiars a les residències han de mantenir durant la visita.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content