Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciAccessibilitat UniversalDrets Socials destinarà 7,5M€ dels Fons Europeus a obres de millora de...

Drets Socials destinarà 7,5M€ dels Fons Europeus a obres de millora de l’accessibilitat en edificis i habitatges privats

Els ajuts es destinaran a comunitats de veïns o particulars que facin obres per instal·lar ascensors, rampes o adequar el bany, per exemple

consellera violant cervera mostrant certificat covid
La consellera Cervera mostrant el certificat COVID // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat aquest divendres que el departament que lidera farà una convocatòria de 7,5 milions d’euros per a “suprimir barreres arquitectòniques en edificis i millorar la mobilitat dintre les cases”. Ho ha explicat en atenció als mitjans durant una visita a la Federació Allem, una agrupació d’entitats socials dedicades a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat de les comarques de Lleida.

anunci guies d'arrel

Es tracta d’ajuts a les obres de millora de l’accessibilitat en edificis i habitatges privats, amb una partida procedent dels Fons Europeus. Aniran destinats a comunitats de veïns i habitatges particulars, i serviran per fer obres com la instal·lació d’ascensors, elevadors, escales mecàniques i construcció de rampes, així com canvis de banyeres per dutxes, o qualsevol reforma que garanteixi l’accés a l’edifici i l’accés i ús dels diferents espais de l’habitatge.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els ajuts a particulars tindran un apartat específic per a poblacions rurals en les quals resideixin persones grans amb discapacitat o dependència: “El que volem és que tothom pugui viure on vulgui, com vulgui i el temps que vulgui. Tenim un territori molt despoblat i el que volem és fixar la gent al territori”, ha afirmat.

A més d’aquesta línia, la consellera ha recordat que a principis de 2022 s’obrirà una nova convocatòria de 2 milions d’euros pel Programa de mobilització de l’habitatge a l’entorn rural, que es basa en la rehabilitació d’habitatges per a acollir famílies i facilitar la lluita contra el despoblament.

La titular de Drets Socials ha observat que els Fons Europeus son una finestra d’oportunitat per garantir drets com de l’accessibilitat en els habitatges d’ús privat. “Una bona accessibilitat en els edificis privats relliga amb els drets de totes les persones a una vida digna i fomenta la convivència, la solidaritat i la inclusió”, i permet garantir que qualsevol persona pugui dur a terme una vida autònoma, saludable, evitant la solitud i l’aïllament.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content