Dissabte, 13 agost 2022
Dissabte, 13 agost 2022
IniciAccessibilitat UniversalDrets Socials destinarà 7,5M€ dels Fons Europeus a obres de millora de...

Drets Socials destinarà 7,5M€ dels Fons Europeus a obres de millora de l’accessibilitat en edificis i habitatges privats

Els ajuts es destinaran a comunitats de veïns o particulars que facin obres per instal·lar ascensors, rampes o adequar el bany, per exemple

consellera violant cervera mostrant certificat covid
La consellera Cervera mostrant el certificat COVID // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat aquest divendres que el departament que lidera farà una convocatòria de 7,5 milions d’euros per a “suprimir barreres arquitectòniques en edificis i millorar la mobilitat dintre les cases”. Ho ha explicat en atenció als mitjans durant una visita a la Federació Allem, una agrupació d’entitats socials dedicades a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat de les comarques de Lleida.

Es tracta d’ajuts a les obres de millora de l’accessibilitat en edificis i habitatges privats, amb una partida procedent dels Fons Europeus. Aniran destinats a comunitats de veïns i habitatges particulars, i serviran per fer obres com la instal·lació d’ascensors, elevadors, escales mecàniques i construcció de rampes, així com canvis de banyeres per dutxes, o qualsevol reforma que garanteixi l’accés a l’edifici i l’accés i ús dels diferents espais de l’habitatge.

Els ajuts a particulars tindran un apartat específic per a poblacions rurals en les quals resideixin persones grans amb discapacitat o dependència: “El que volem és que tothom pugui viure on vulgui, com vulgui i el temps que vulgui. Tenim un territori molt despoblat i el que volem és fixar la gent al territori”, ha afirmat.

A més d’aquesta línia, la consellera ha recordat que a principis de 2022 s’obrirà una nova convocatòria de 2 milions d’euros pel Programa de mobilització de l’habitatge a l’entorn rural, que es basa en la rehabilitació d’habitatges per a acollir famílies i facilitar la lluita contra el despoblament.

La titular de Drets Socials ha observat que els Fons Europeus son una finestra d’oportunitat per garantir drets com de l’accessibilitat en els habitatges d’ús privat. “Una bona accessibilitat en els edificis privats relliga amb els drets de totes les persones a una vida digna i fomenta la convivència, la solidaritat i la inclusió”, i permet garantir que qualsevol persona pugui dur a terme una vida autònoma, saludable, evitant la solitud i l’aïllament.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content