Lliurament dels premis del 1er Concurs de Cinema Ments Despertes per sensibilitzar sobre la malaltia mental

Aquest dijous 24 de maig a la seu de Mediapro de Barcelona

Concurs cinema ments despertes malaltia mental
Cartell del concurs Ments Despertes // Foto: Grup Som Via

Aquest dijous 24 de maig, a les 11 del matí, tindrà lloc el lliurament dels premis del primer Concurs de Cinema Ments Despertes convocats pel Grup Som Via, en el que han participat alumnes de centres educatius de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de sensibilitzar la població escolar a l’entorn de la malaltia mental a través d’una eina educativa i de sensibilització.

L’acte tindrà lloc a la seu de Mediapro a Barcelona (Av. Diagonal, 177. Barcelona) i estarà conduit per l’actor Francesc Orella, protagonista de la sèrie de TV3 Merlí. En el mateix es projectaran els tres curts guanyadors.

Ments Despertes és un programa formatiu dirigit als centres educatius amb una doble finalitat: normalitzar el que és malaltia mental dins la nostra societat, alhora que pretén realitzar una acció de promoció de la salut. També té la voluntat d’eradicar estigmes i etiquetes i afavorir la participació, eines bàsiques per mantenir-nos amb una ment ben desperta.

En aquesta primera edició del concurs s’han presentat una vintena de curtmetratges, dels quals el Jurat n’ha premiat tres. El Jurat, constituït per experts en cinema i en salut mental, ha valorat aspectes com el vincle amb el concepte Ment Desperta, el missatge educatiu, la creativitat, l’originalitat i la realització.

Programa Ments Despertes

Més de mil alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau superior de centres educatius de Barcelona i rodalies participen durant aquest curs escolar en el programa Ments Despertes, que compta amb el suport del Col·legi de Psicologia de Catalunya i la Fundació Probitas.

Un nombre creixent d’escoles acull periòdicament sessions formatives on els ponents, persones voluntàries amb diagnòstic de salut mental, interactuen amb els estudiants sobre com es va detectar la malaltia i quina és la seva experiència de vida, la qual cosa contribueix a trencar prejudicis i estigmes. També serveix com a mecanisme per a la millora de l’autoestima i la participació dels propis ponents a la comunitat.

Aquesta experiència, que es va iniciar fa sis anys, consisteix en unes ponències participatives que pretenen normalitzar la malaltia mental, complementades amb un dossier d’activitats per al professorat i visites organitzades a recursos residencials per a persones amb problemes de salut mental. L’any vinent, aquesta experiència inclusiva estarà integrada en el programa curricular regular de moltes d’aquestes escoles.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*