El món de la discapacitat condemna l’agressió verbal contra la filla del president Torra a les xarxes socials

Està afectada d’Espina Bífida

quim torra xarxes socials
El president de la Generalitat, Quim Torra // Foto: Twitter.com

Aquesta setmana, la Federació ECOM, plataforma referent de la discapacitat física a Catalunya i amb més de 140 organitzacions a tot l’Estat, ha sortit al pas de la violència verbal expressada a les xarxes socials contra la filla del president de la Generalitat, Quim Torra, que pateix d’Espina Bífida.

L’entitat ha condemnat qualsevol agressió que menyscabi la dignitat i imatge pública de les persones, més encara quan la persona té una discapacitat, com és el cas de la filla del president Torra.

BANER_300X250

Ell mateix va reconèixer en una entrevista publicada el passat 20 de maig que “la meva filla gran té espina bífida, ha tingut problemes de desenvolupament motriu i això li ha suposat un gran esforç de superació. Sentir que la insultaven pel seu aspecte físic em revoluciona perquè el món de la discapacitat m’afecta molt”.

ECOM ha instat als poders públics, especialment el poder judicial, perquè actuï i apliqui, com és la seva obligació, la legislació vigent davant els agressors. La impunitat només generarà més estigmatització social i posarà en qüestió el sistema de llibertats i drets individuals a Espanya.

Així mateix, ha exigit als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat que identifiquin, al més aviat possible, a les persones que han atemptat contra la imatge i la dignitat de la filla gran

del President de la Generalitat. De la mateixa manera, demanem al fiscal general de l’Estat que actuï d’ofici i salvaguardi els drets individuals i col·lectius de les persones amb discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*