Col·lectius de gent gran i el sector de la dependència s’uneixen per reclamar un IVA del 4% per justícia social

Han signat un manifest conjunt a la seu de l’IMSERSO

gent gran dependència iva justícia social
Els col·lectius de gent gran representen a més de 5 milions de persones // Foto: FiraGran

Els col·lectius de gent gran,que agrupen a més de 5 milions de persones grans i pensionistes i el sector empresarial d’atenció a la dependència, que aplega més de 200.000 places (només en places residencials i diurnes) van signar la setmana passada a la seu de l’IMSERSO a Madrid, un Manifest amb el que han mostrat públicament la seva unitat perquè s’unifique la tributació al 4% d’IVA de les persones dependents ja siguin usuàries de centres públics o privats. Una d’aquestes entitats signants és el Consell Espanyol per la Defensa de la Discapacitat i la Dependència (CEDDD), que s’ha compromés a treballar per l’eliminació d’aquesta diferència.

Segons exposa el Manifest “no es tracta d’aplicar una mesura fiscal, sinó de fer justícia social”, ja que es tracta d’aconseguir que totes les persones paguin el mateix IVA per accedir als mateixos serveis. Es dona la paradoxa que el sector de la Dependència, un dels més sensibles, és l’únic amb dos tipus d’IVA segons qui sigui el que paga la factura. Un 4% si qui la paga és la mateixa administració pública i un 10% si qui la paga és una persona privada.

BANER_300X250

La presidenta del Cercle Empresarial d’Atenció a les Persones (CEAPs), Cinta Pasqual, ha afirmat que la dependència “és un dret universal” i per lo tant van a defensar-lo i aconseguir que escoltin la seva petició perquè “beneficia la gent gran dependent i a l’economia”, ja que segons la seva opinió “si s’ocupen totes les places vacants es podria aconseguir incentivar la recuperació en la part econòmica”.

Les entitats signants del manifest defensen un model d’atenció a la dependència que doni resposta a les necessitats de les persones i que les posi en el centre del sistema, pel que veuen necessari millorar la dotació pressupostària en l’atenció als més dependents.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*