Lleida es va sumar a la celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

El centre Aremi organitza amb l’Ajuntament diverses activitats

lleida-dia-mundial-paralisi-cerebral
Per la nit es va il·luminar la façana de l’Ajuntament // Foto: Hermínia Sirvent

La ciutat de Lleida es va sumar el passat dimecres a la celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral amb diferents activitats organitzades pel centre Aremi, com la lectura del manifest i el ball d’un “flashmob” amb la cançó ‘Jo sóc com tu’ que ha cedit el grup Els Catarres per a l’ocasió.

L’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, va tenir una participació molt activa en totes aquestes activitats, acompanyat de la presidenta d’Aremi, Mercè Batlle. Amb motiu d’aquesta celebració, Ros va afirmar que “avui reivindiquen el seu dret a desenvolupar-se com a persones i aquest desenvolupament comença amb l’educació a la família i a l’escola. L’Ajuntament de Lleida ha d’atendre les seves reivindicacions començant per l’educació de 0 a 3 anys i, per això, quan es pugui abordar la construcció de la propera escola bressol, la 19 que tindrà la ciutat, proposarem que es dediqui als infants que tenen paràlisi cerebral”.

BANER_300X250

Per la seva banda Mercè Batlle va assegurar que “hem aconseguit que els nostres fills i filles tinguin una major qualitat de vida, 40 anys després de la creació d’Aremi són ells qui estan al carrer reclamant la millora dels serveis que requereixen però encara ens falta molt i per això hem de continuar reivindicant els seus drets”.

Precisament aquest any Aremi ha rebut de la Paeria la placa de la solidaritat al celebrar el seu 40è aniversari. Aremi va néixer l’any 1976 gràcies a una iniciativa de pares i mares de nens afectats per paràlisis cerebral i altres minusvalideses físiques motores. Des de llavors fins ara, el centre ha vist créixer el nombre de persones ateses que compten amb un equip multiprofessional que té cura d’elles. L’any 1991 el centre crea el servei de residència i al 1993 posa en marxa el servei de Centre Ocupacional. Des del 2003, Aremi disposa d’un servei gratuït que ofereix informació, orientació i assessorament a persones amb discapacitat i a la gent gran. Actualment, i des del 2008, l’atenció residencial es presta de manera més àmplia en unes noves instal·lacions situades al carrer Garraf, 17 de Lleida.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*