Els consellers Munté i Comín reafirmen el compromís del Govern amb la salut mental

Participen en la celebració de Dia Mundial de la Salut Mental

govern-dia-mundial-de-la-salut-mental
Imatge Dia Mundial de la Salut Mental // Foto: Fòrum Salut Mental

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté va assegurar divendres que el compromís per la salut mental és “transversal i del conjunt del Govern” en l’acte de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental organitzat pel Fòrum Salut Mental sota el lema “Fem visible el que és invisible”, en el que també va participar el conseller de Salut, Antoni Comín.

Munté va explicar que aquest compromís es concreta en el Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions que “té moltes accions i moltes derivades”.  Per Munté, la salut mental té diferents reptes i un d’ells és el de “generar coneixement “ ja que “com més coneixement i més visibilitat més fàcil serà trencar i eradicar l’estigma que pateixen les persones amb trastorns mentals i les seves famílies”. “Com a Govern, compteu amb nosaltres” per “ser més visibles, tenir més veu i continuar donant la cara a favor de la salut mental” va reblar Munté.

En el transcurs de l’acte, també va intervenir el conseller Comín que va destacar que en l’àmbit de la salut mental hi ha tres reptes a entomar: la lluita contra l’estigma, contra les desigualtats socials (atur, fracàs escolar, etcètera) que impacten directament en els malalts i contra la falta de recursos. “Posarem la salut mental com a prioritat en els pressupostos de Salut”, va ressaltar el conseller.

L’acte va comptar també amb la presència del secretari d’Afers Socials i Familiars, Francesc Iglesias.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*