Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATLleida organitza una jornada lúdica i de sensibilització per recaptar fons per...

Lleida organitza una jornada lúdica i de sensibilització per recaptar fons per La Marató de TV3

campanya 25N diba
cartell jornada lleida amb la marató tv3
Cartell de les dues jornades de suport a la La Marató de TV3 // Foto: ASPID

Diferents entitats de Lleida han organitzat la jornada “Lleida amb La Marató” que es celebrarà el proper dissabte 17 de desembre de les 11h a les 14h als voltants de la Plaça Paeria i que tindrà un caire eminentment lúdic i de sensibilització sobre l’ictus, i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, malalties a les que està dedicada aquesta edició de La Marató de TV3.

Durant la jornada es realitzaran un ampli repertori d’activitats, entre les que hi haurà una màster class de zumba, tallers de sensibilització sobre les conseqüències dels ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, activitats amb bicicletes adaptades, cadires adaptades, jocs de psicomotricitat, esport adaptat i també hi haurà batucada. A més, hi haurà carpes informatives de les associacions i es faran proves mèdiques per conèixer l’estat de salut de les artèries per mitjà del Bus de la Salut que estarà aparcat a la Rambla Ferran.

Aquesta jornada és una continuació d’una jornada tècnica celebrada el passat 26 d’octubre titulada “Els ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques” que es va realitzar a la Universitat de Lleida i que va comptar amb la participació de professionals experts i representants d’entitats i persones afectades, que van  donar a conèixer els darrers avenços sobre la recerca i el tractament dels ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Tots els beneficis recaptats a través d’aquestes dues jornades (es demanaven 5 euros a la jornada tècnica i 2 euros per la jornada lúdica) aniran íntegrament a la Fundació de la Marató de TV3 per ajudar en el camp de la recerca del cervell i la medul·la espinal.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

La Marató de TV3, que enguany celebra la 25a edició, és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3que s’enfoca a l’obtenció de recursos econòmics per a la investigaciócientífica de malalties que, ara per ara, no tenen cura definitiva, i també a la sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les.

Les entitats promotores de les jornades

El Centre Neurorehabilitador M. Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida (FEM), l’Associació de Malalts i Familiars d’Ictus de Lleida (AMILL), NeuroLleida – Servei de neurorehabilitació de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) i el grup de Neurociències clíniques de l’IRBLleida són les entitats promotores d’aquestes iniciatives amb motiu d’aquesta edició de La Marató de TV3.

El Centre Neurorehabilitador M. Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida (FEM) és el centre de referència sociosanitari de les malalties neurològiques discapacitants i progressives de la regió sanitària de Lleida, així com de persones amb dany cerebral adquirit, com és el cas de l’ictus , les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. L’objectiu principal del centre és fer un tractament neurorehabilitador integral i interdiscipliar per tal d’augmentar la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’Associació de Malalts i Familiars d’Ictus de Lleida (AMILL) és una entitat no lucrativa que neix de la necessitat de donar suport, orientar, formar i informar les persones afectades d’ictus, llurs familiars, cuidadors, professionals i societat en general. L’objectiu de l’associació és millorar la qualitat de vida dels afectats.

ASPID és una organització sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat i dependència. NEUROLLEIDA és el servei especialitzat d’ASPID en la VALORACIÓ, TRACTAMENT i PREVENCIÓ de les patologia neurològiques. L’objectiu principal és ajudar el pacient a recuperar i/o compensar les seves capacitats funcionals alterades i millorar la seva autonomia personal en tots els àmbits de la seva vida.

El grup de Neurociències clíniques de l’IRBLleida protagonitza la recerca que es desenvolupa a la Unitat d’ictus de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta d’un grup de recerca multidisciplinar on professionals de diferent origen (neuròlegs, biòlegs, psicòlegs clínics, radiòlegs, cirurgians vasculars, personal d’infermeria) centren la seva recerca en millorar el diagnòstic i el pronòstic de les persones amb ictus. Aquest grup ha gaudit ja d’una beca de la Fundació de TV3 que li ha permès aprofundir la seva recerca en biomarcadors i models animals d’ictus.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content