Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDiscapacitatL’Associació “in via” promou la inserció laboral de les persones amb discapacitat...

L’Associació “in via” promou la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

formació inserció laboral discapacitat intel·lectual
Realització d’una classe de formació sobre ocupació // Foto: Associació “in via”

L’Associació “in via” és una entitat que promou la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant cursos de formació i inserció. Durant 2016 ha format a 100 alumnes, i ha aconseguit 32 contractes laborals.

anunci guies d'arrel

Des de l’àrea d’inserció i formació laboral de l’associació “in via”, es desenvolupen diversos cursos subvencionats per a persones amb discapacitat intel·lectual, fomentant les seves habilitats per guanyar més confiança i afrontar, així, una inserció al món laboral amb èxit. Aquests cursos han estat:

  • Itineraris individuals de formació i inserció subvencionats per la Fundació “La Caixa” (setembre 2015 a juliol 2016) amb 20 participants.
  • Curs d’Iniciació al Sector Serveis subvencionat per FSC-Inserta i el FSE, amb 15 alumnes.
  • Servei d’Inserció orientació laboral (SIOAS) convocatòria 2015 (gener a juny 2016) amb 30 participants
  • Servei d’Inserció i orientació laboral (SIOAS) convocatòria 2016 (setembre-desembre 2016) amb 25 participants.
  • Projecte Orienta’t i Treballa 10 alumnes.

Durant aquests cursos, s’utilitza la metodologia del Treball amb Suport, ajustada a les necessitats dels treballadors amb discapacitat. Acompanyant i realitzant un seguiment post inserció de la persona: tutories individuals, acompanyaments laborals a les empreses i sessions grupals, en les quals es reforcen aspectes comuns amb els companys, resolent així les dificultats que es puguin trobar un cop en el lloc de treball.

Banner 300x250px EnBucle3

Unes dades preocupants

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es va celebrar el passat 3 de desembre, la Fundació Randstad va publicar un informe sobre la inserció d’aquest col·lectiu al mercat laboral, on es feia palès les seves dificultats per obtenir un lloc de treball al mercat laboral ordinari. En el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, les insuficients oportunitats per formar-se d’acord a les seves necessitats són un obstacle afegit per a la seva posterior inserció.

Tot i que segons les dades aportades per l’informe de la Fundació Randstad mostren en els darrers anys una tendència a l’augment de la contractació de les persones amb discapacitat, la situació encara no està normalitzada. Per aconseguir una veritable inclusió social d’aquest col·lectiu, especialment en el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, cal fomentar la seva inserció laboral mitjançant noves possibilitats de formació, per augmentar la seva capacitat d’autonomia i aconseguir una veritable igualtat d’oportunitats.

Segons dades del Dincat a l’abril de 2016, a Espanya només 2 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual treballa (en concret el 17% del total). D’aquest total, només treballen en empresa ordinària 12.400 persones.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content