L’Associació “in via” promou la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

Durant el 2016 ha format a 100 alumnes i ha aconseguit 32 contractes laborals

formació inserció laboral discapacitat intel·lectual
Realització d’una classe de formació sobre ocupació // Foto: Associació “in via”

L’Associació “in via” és una entitat que promou la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant cursos de formació i inserció. Durant 2016 ha format a 100 alumnes, i ha aconseguit 32 contractes laborals.

Des de l’àrea d’inserció i formació laboral de l’associació “in via”, es desenvolupen diversos cursos subvencionats per a persones amb discapacitat intel·lectual, fomentant les seves habilitats per guanyar més confiança i afrontar, així, una inserció al món laboral amb èxit. Aquests cursos han estat:

Banner Col·lectiu Ronda 300x600
  • Itineraris individuals de formació i inserció subvencionats per la Fundació “La Caixa” (setembre 2015 a juliol 2016) amb 20 participants.
  • Curs d’Iniciació al Sector Serveis subvencionat per FSC-Inserta i el FSE, amb 15 alumnes.
  • Servei d’Inserció orientació laboral (SIOAS) convocatòria 2015 (gener a juny 2016) amb 30 participants
  • Servei d’Inserció i orientació laboral (SIOAS) convocatòria 2016 (setembre-desembre 2016) amb 25 participants.
  • Projecte Orienta’t i Treballa 10 alumnes.

Durant aquests cursos, s’utilitza la metodologia del Treball amb Suport, ajustada a les necessitats dels treballadors amb discapacitat. Acompanyant i realitzant un seguiment post inserció de la persona: tutories individuals, acompanyaments laborals a les empreses i sessions grupals, en les quals es reforcen aspectes comuns amb els companys, resolent així les dificultats que es puguin trobar un cop en el lloc de treball.

Unes dades preocupants

BANER_300X250

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es va celebrar el passat 3 de desembre, la Fundació Randstad va publicar un informe sobre la inserció d’aquest col·lectiu al mercat laboral, on es feia palès les seves dificultats per obtenir un lloc de treball al mercat laboral ordinari. En el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, les insuficients oportunitats per formar-se d’acord a les seves necessitats són un obstacle afegit per a la seva posterior inserció.

Tot i que segons les dades aportades per l’informe de la Fundació Randstad mostren en els darrers anys una tendència a l’augment de la contractació de les persones amb discapacitat, la situació encara no està normalitzada. Per aconseguir una veritable inclusió social d’aquest col·lectiu, especialment en el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, cal fomentar la seva inserció laboral mitjançant noves possibilitats de formació, per augmentar la seva capacitat d’autonomia i aconseguir una veritable igualtat d’oportunitats.

Segons dades del Dincat a l’abril de 2016, a Espanya només 2 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual treballa (en concret el 17% del total). D’aquest total, només treballen en empresa ordinària 12.400 persones.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*