Diumenge, 2 abril 2023
Diumenge, 2 abril 2023
IniciDestacadesL’Hospital de la Vall d’Hebron utilitza un tractament pioner del TDAH amb...

L’Hospital de la Vall d’Hebron utilitza un tractament pioner del TDAH amb realitat virtual

tractament-thda-realitat-virtual
El tractament utilitza la realitat virtual amb el TDAH // Foto: Hospital Vall d’Hebron

El Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és el primer de l’Estat en posar en marxa una prova pilot per analitzar la utilitat de la realitat virtual en el tractament del Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH).

campanya atenció sanitaria

La prova utilitza, per primera vegada, tècniques de mindfulness, basada en l’atenció plena en les mateixes emocions, sensacions i pensaments, i la tecnologia de la realitat virtual per tractar els pacients. La realitat virtual permet als professionals fer servir entorns hiperrealistes per afavorir la concentració dels pacients. En aquest primer assaig participen 90 persones adultes, que se sotmetran a 6 sessions de 20’, amb les quals es vol tractar el seu trastorn sense fer servir fàrmacs. L’objectiu final és reduir el temps de tractament i aconseguir els mateixos resultats que amb el tractament farmacològic.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La combinació del mindfulness i la realitat virtual ja s’ha utilitzat “amb èxit en pacients individuals”, com ha explicat el cap del servei, el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, que ha reconegut que volen que el Campus Vall d’Hebron “sigui un centre de referència en el tractament de la psiquiatria mitjançant les noves tecnologies”.

La realitat virtual és una tecnologia amb més de 20 anys de recerca mèdica i pràctica clínica que actualment s’aplica en trastorns d’ansietat, disminució del dolor en malalts de càncer, ansietat generalitzada i tractament de pors i fòbies, entre d’altres. A l’Estat ja s’hi ha tractat satisfactòriament més de 1.000 pacients.

El Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat és un trastorn del neurodesenvolupament que afecta el 5% de la població durant la infància, i es manté en més de la meitat dels pacients durant l’edat adulta. És la patologia mental més diagnosticada a Catalunya entre infants i adolescents, segons les últimes dades del Departament de Salut.

El projecte, portat a terme amb la col·laboració de l’empresa catalana Psious dins el Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari, segueix la línia engegada pel Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) en l’anàlisi de noves aproximacions a aquest trastorn. La iniciativa ha rebut el premi Mobile Word Capital Barcelona a la innovació tecnològica a les 6es Jornades R+D+I TIC Salut i Social, celebrades el passat mes de setembre a Vic.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content