Divendres, 21 juny 2024
IniciOPINIÓL'Estratègia de Discapacitat 2022-2030 i la manca de recursos

L’Estratègia de Discapacitat 2022-2030 i la manca de recursos

estratègia discapacitat 2022-2030
L’Estratègia només permet els internaments forçosos en casos molt greus // Foto: Arxiu

He entrat a vàries webs per veure la redacció completa de la nova Estratègia de Discapacitat (2022-2030) i no he estat capaç. Una de les parts que s’estan recalcant com una millora és la intenció de reformar l’article 763 de la Llei d’Enjudiciament Civil sobre l’internament forçós a malalts psiquiàtrics. Es vol que siguin atesos a domicili i que tan sols en casos molt greus ha de ser un jutge qui autoritzi. 

La teoria com a postal és magnífica. Ara bé, algú ha tingut en compte els casos en que el malalt no és conscient del seu trastorn, amb brot, dins de casa o fora? Els casos que la persona no es deixa assistir, o creu que pot manipular tothom pel seu benefici? Situacions que la persona no es medica, trafica amb la medicació per diners (sense feina) i entra en espiral de deutes, amenaces, robatoris? Persones que no es deixen vincular amb els serveis de Salut Mental? Tot això està previst? Com les famílies poden salvar-se de les amenaces de fills/filles? On han d’anar? Han previst algun lloc on recórrer o demanar ajuda? 

Els centres de Salut mental tan sols treballen entre setmana i a urgències no estan preparats i els donen calmant i cap a casa. Això serà el que predominarà? Quina financiació haurà per que l’estratègia tingui èxit i no recaigui tot el pes novament en les famílies? L’assistent domiciliari serà expert en no deixar-se enredar i persistent sense prendre’s els insults com cosa personal? Com és que primer va la foto i després ja veurem si hi ha diners per a complir? Tant de bo algú del Ministeri de Drets Socials responguès.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Cristina Montseny Figueruelo
Cristina Montseny Figueruelo
Mare de dos nois. Un Tea Asperger (20), i altre amb TDAH i Tea amb problemes conductuals (23). He dedicat molt de temps a esbrinar, investigar i descobrir com afecten les seves condicions a la seva vida. Després jo mateixa he estat diagnosticada i he pogut reconèixer com sent dona s'és diferent i m 'he reconciliat amb el passat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content