Dissabte, 27 novembre 2021
IniciDependènciaL’Estat aportarà aquest any més de 45M€ per reforçar el sistema d’atenció...

L’Estat aportarà aquest any més de 45M€ per reforçar el sistema d’atenció a la dependència a Catalunya

El Govern aprova el conveni amb el Ministeri de Drets Socials

servei qualitat de vida persones dependencia
La inversió ajudarà a disminuir les llistes d’espera i millorar l’agilitat administrativa, // Foto: Accedan

El Govern ha subscrit el conveni que desenvolupa el Marc de Cooperació Interadministrativa del sistema per a l’autonomia i atenció a la dependència, que es va aprovar al Consell Territorial de Serveis Socials del passat 30 d’abril. Aquest acord fixa les obligacions assumides per cadascuna de les administracions per al finançament del nivell de protecció previst per la Llei 39/2006 de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

D’acord amb els criteris fixats, l’administració de l’Estat, a través de l’Imserso (Instituto de Mayores i Servicios Sociales), aportarà aquest any 45.752.957,46 euros al sistema per a l’autonomia i atenció a la dependència de Catalunya, la mateixa xifra que hi destinarà la Generalitat mitjançant els seus pressupostos, tal com preveu l’article 32 de la llei. A banda d’aquesta transferència, aquest any 2021 l’Estat ha aportat 154.053.975 euros en concepte del nivell mínim de protecció garantit per a cadascun dels beneficiaris del sistema, d’acord amb el seu nivell de dependència.

diari-discapacitat-300x250e

En aquest sentit, cal tenir en compte que l’aportació de la Generalitat és major per tal de poder atendre el màxim nombre de persones en situació de dependència. Concretament, i per a l’exercici 2020, el Departament de Drets Socials va destinar del seu pressupost 1.300 milions d’euros per atendre la promoció de l’autonomia personal, entre prestacions i serveis. Per a l’exercici 2021, l’import pressupostat inicialment per aquest concepte és de 1.500 milions.

La darrera aportació de l’Estat per aquest concepte va ser el 2011 amb un import de 48.194.978 euros. Percentualment, la Generalitat de Catalunya aporta, de mitjana, el 65 % del finançament del sistema de la dependència; l’Estat el 14 %, i la resta va a càrrec del copagament dels beneficiaris. 

De manera més específica, el conveni preveu les despeses d’inversió i funcionament necessàries per poder aplicar el Pla de Xoc acordat al consell territorial, amb l’objectiu de disminuir les llistes d’espera i millorar l’agilitat administrativa, la qualitat dels serveis i de les prestacions i les condicions laborals de les persones treballadores.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES