L’estació de FGC de La Floresta instal·larà un nou ascensor per millorar l’accessibilitat

Fruit d’un acord amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

ascensor fgc estació tren la floresta
Plafó de l’estació de La Floresta // Foto: gencat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà un nou ascensor a l’estació de La Floresta de la línia Barcelona-Vallès, que s’hi sumarà a l’ascensor que ja hi ha a l’andana sentit Vallès i a una entrada a peu de carrer situat a l’altra andana, per millorar l’accessibilitat dels veïns que vulguin anar en sentit Barcelona des de la plaça de Josep Playà.

La previsió és que les obres d’aquest nou ascensor, a càrrec de FGC, tinguin una durada de 12 mesos amb un pressupost de 350.000 €. FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat han acordat que el manteniment i conservació del nou ascensor anirà a càrrec del consistori.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Amb aquesta nova actuació producte del treball conjunt de FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès és millorarà l’accessibilitat de l’estació especialment per persones amb mobilitat reduïda.

FGC és una de les empreses de transport ferroviari amb els millors índex d’accessibilitat del món. L’índex d’adaptació a les persones amb mobilitat reduïda de Ferrocarrils se situa actualment en el 99%. D’aquesta manera, el 100% dels trens i les estacions de les línies Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla estan adaptats. A la línia Barcelona-Vallès, el 100% dels trens estan adaptats i només queda pendent l’estació d’El Putxet, que actualment es troba en obres. Un cop acabin aquestes obres a la primavera tota la línia serà accessible.

BANER_300X250

Les obres a El Putxet consisteixen en l’ampliació de l’edicle de la plaça de Joaquim Folguera per fer possible la instal·lació d’un ascensor al seu interior. Aquest elevador connectarà amb el pas existent sobre les vies i amb l’andana descendent. L’ascensor de connexió amb l’andana ascendent es col·locarà a l’altre extrem del pas superior.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*