Lleida inaugura el nou centre de Neurorehabilitació Integral Miquel Martí i Pol

La Diputació aporta 380.000 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida

Joan René inauguració centre neurorehabilitació lleida
Joan Reñé va ser l’encarregat d’inaugurar el nou centre // Foto: Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va inaugurar aquest dimarts el nou Centre de Neurorehabilitació Integral Miquel Martí i Pol de Lleida, gestionat per la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida i que  ve a substituir l’Hospital de Dia Miquel Martí i Pol, que es trobava a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Aquest trasllat representarà una millora en les instal·lacions i en el serveis, dels quals en són beneficiaris uns 330 pacients afectats d’esclerosi múltiple, així com d’altres malalties neurològiques minoritàries discapacitants, fins a una vintena, com ara l’ELA o la malaltia de Huntington. L’ampliació també permetrà atendre més persones en llista d’espera.

BANER_300X250

L’equipament ocupa 16 empleats fixos i disposa de 508,80 metres quadrats útils, distribuïts en una zona diàfana amb diferents espais. Una d’aquestes zones és la corresponent a l’espai de vida independent on les persones amb discapacitat neurològica poden entrenar activitats de la vida quotidiana amb instruments reals que després poden incorporar a la seva vida diària.

El centre compta també amb una àrea de comunicació alternativa per a pacients amb greus problemes de comunicació, com persones amb esclerosi lateral miotròfica, esclerosi múltiple greu o tetraplegies.

La inauguració va comptar també amb la participació de la vicepresidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple a Catalunya, Conxita Tarruella; el gerent de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Alt Pirineu i Aran, Jordi Cortada; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; i la cantant Lucrecia, que va voler desplaçar-se a Lleida per donar suport a una causa en la qual sempre col·labora.

En el moment dels discursos, el president de la Diputació, corporació que ha aportat 380.000 euros a la Fundació per fer front a les obres d’arranjament i adequació de la nova seu del centre, va indicar que el centre és un servei que “ja existia i que es venia donant a l’Arnau de Vilanova”, però que, gràcies a la lluita i a l’esforç de la Fundació, ha estat possible habilitar aquesta planta. Reñé va destacar l’equipament, dotat “amb una tecnologia altíssima”, i el “nivell de servei domòtic que ofereix, que és el més punter”, com cap altre a Catalunya. Joan Reñé va afegir que el nou centre permetrà als malalts “viure dins la comunitat amb absoluta normalitat, sense discriminacions positives, per tal que siguin un més”.

Per la seva part, la vicepresidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple a Catalunya, Conxita Tarruella, va admetre que era un dia “de molta alegria i il·lusió per a la Fundació, per als professionals que hi treballen i per a tots els pacients que atenem”. Va afegir que disposar d’un centre com aquest, “equipat amb les darreres tecnologies i amb totes les comoditats”, era “un somni que, gràcies a la Diputació, ara s’ha fet realitat, perquè sense la Diputació no seríem aquí”.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*