L’escriptora catalana Care Santos s’incorpora com a jurat dels Premis Tiflos de Literatura de l’ONCE

Els premis fomenten l’escriptura entre els cecs o amb discapacitat visual greu

Care Santos
L’escriptora Care Santos // Foto: ONCE

La reconeguda escriptora mataronina Care Santos formarà part enguany del jurat dels Premis Tiflos de Literatura de la ONCE 2018, que com cada any vol promocionar la creació literària en llengua castellana en els diferents gèneres de Poesia, Conte i Novel·la i impulsar l’escriptura entre les persones cegues o amb discapacitat visual greu.

D’aquesta manera, l’escriptora catalana se suma a un ja prestigiós i consolidat jurat d’aquests premis que està format per Luis Alberto de Cuenca, Ángel García López, Fanny Rubio, Ángel Basanta, Santos Sanz Villanueva, Ángel Luis Prieto de Paula, Luis Mateo Díez, José Manuel Caballero Bonald, Manuel Longares, i l’editora Penélope Acero (Edhasa/Castalia).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La presentació de treballs per concursar en aquesta edició es va tancar el passat 31 d’octubre amb una xifra de candidats que supera els 800 exemplars, lo que suposa un notable increment respecte a l’edició de l’any passat en els diferents gèneres, però especialment en la modalitat de conte.

Care Santos (Mataró, 1979) va començar a escriure als 8 anys. Als 14 va guanyar el seu primer concurs literari i als 25 va publicar el seu primer llibre, una col·lecció de relats. Des de llavors, ha publicat 12 novel·les, sis llibres de contes, dos llibres de poesia i un gran nombre de novel·les per a joves i nens. La seva obra ha estat traduïda a 23 idiomes, incloent l’anglès, alemany, italià, francès, romanès, polac, suec, noruec, holandès, coreà, persa i xinès.

BANER_300X250

Entre els seus títols destaquen “Habitaciones cerradas” (Editorial Planeta, 2011), “El aire que respiras”, “Media vida” (Premio Nadal 2017) i “Todo el bien y todo el mal”. A més és ol·laboradora habitual d’El Periódico de Catalunya i de Mujer Hoy i imparteix tallers literaris.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*