Diumenge, 24 octubre 2021
IniciEducació InclusivaL’escola d'educació especial Jeroni de Moragas prepara la matriculació de nous alumnes

L’escola d’educació especial Jeroni de Moragas prepara la matriculació de nous alumnes

escola jeroni moragas alumne amb dos professores
El centre espera 30 noves matriculacions pel proper curs escolar // Foto: AMPANS

L’escola Jeroni de Moragas, d’AMPANS, està planificant el procés d’inscripció al nou curs escolar amb la coordinació de l’Equip d’Assessorament i orientació Psicopedagògic (EAP) del Departament d’Ensenyament, i contactarà amb les famílies a partir del 20 de maig per concertar entrevista, amb cita prèvia, al centre. 

L’escola preveu una trentena de matricules noves entre infantil, primària i secundària, i acollirà a la vora de 300 alumnes amb necessitats educatives especials, una trentena dels quals faran escola compartida.

L’escola d’educació especial d’AMPANS atén alumnes de 3 a 21 anys des dels cicles infantil, primària, secundària i itineraris formatius i de professionalització. 

Com que enguany no es poden celebrar jornades de portes obertes, l’escola ha divulgat un video per mostrar a totes aquelles famílies que vulguin saber com és l’escola, el seu projecte educatiu.

El setembre està previst que comenci el quart curs del programa IFE, Itinerari Formatiu Específic, que va començar el curs 2017 com a prova pilot i que és una formació professional adaptada per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada, que va posar en marxa el Departament d’Ensenyament a diverses escoles com la Jeroni de Moragas. El que s’imparteix a AMPANS és d’Auxiliar de vendes i atenció al públic, i els alumnes que ara faran el quart curs podran fer pràctiques laborals en empreses. 

L’escola d’AMPANS seguirà atenent les demandes de suport a alumnes amb necessitats educatives especials escolaritzats a les aules de centres ordinaris per tal de facilitar la seva inclusió i participació, actuant com a  Centre d’Educació Especial Proveïdor de Serveis i Recursos (CEEPSIR) de Catalunya i en col·laboració amb els Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya central.

L’aforament de les aules de l’Escola Jeroni de Moragas és habitualment d’entre 8 i 10 alumnes amb dos mestres per aula i alguna ràtio amb menys alumnes per mestre per atendre les necessitats específiques de l’alumnat. L’equip de l’escola ja treballa en l’aplicació de les mesures de precaució per poder garantir el distanciament i prevenir els contagis per coronavirus.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES