Dimarts, 30 novembre 2021
IniciInclusió SocialLes Taules de Salut Mental creades arriben a 25 amb la constitució...

Les Taules de Salut Mental creades arriben a 25 amb la constitució de la Taula de Salut Mental a Gavà

acte constitució taula salut mental gavà
Acte de constitució de la Taula de Salut Mental de Gavà // Foto: Salut Mental Catalunya

El passat 15 de febrer es va constituir a Gavà la Taula de Salut Mental, i amb aquesta ja són 25 les creades a tota Catalunya. Les Taules de Salut Mental tenen la finalitat de donar a conèixer la situació de les persones afectades per un trastorn mental i les seves famílies i servir com a espai de reflexió i intercanvi de recursos i treball col.laboratiu entre els professionals i els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental del territori.

Durant l’acte de constitució, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va manifestar que “la constitució d’aquesta Taula és un pas molt important per abordar i treballar des de perspectives més integrals les situacions relacionades amb la salut mental”. En aquest sentit, Sánchez va explicar que “la Taula neix arran de la necessitat detectada d’establir un marc de reflexió, d’anàlisi i diagnosi i poder desenvolupar un projecte conjunt on executar tot un seguit d’accions”.

diari-discapacitat-300x250e

Raquel Sánchez va afirmar que “els objectius que ens marquem són ambiciosos però si volem una ciutat cohesionada i inclusiva hem de treballar des d’unes perspectives més integrals i ho hem de fer amb el suport i la implicació dels agents que intervenen aportant el seu coneixement i la seva experiència”. La finalitat és “establir una xarxa dels diferents recursos i establir estratègies per tal que les persones que tenen un problema de salut mental i els seus familiars tinguin un acompanyament i tornin a recuperar el seu paper com a ciutadà de ple dret”.

L’acte va comptar també amb la presència del doctor Emiliano Rojo, que ha estat impulsor d’altres Taules de Salut Mental com les del Vallès Oriental i Sant Boi, qui va destacar que “una Taula de Salut Mental és una eina molt útil quan el seu enfocament i importància no es dóna tant a l’assistència sanitària, és a dir a la malaltia, sinó a la salut. En aquest sentit Rojo considera vital “la promoció de la salut, la prevenció del trastorn i la detecció a través dels centres de salut primària i del sistema educatiu. Un cop detectat el problema, els especialistes s’encarreguen de la seva diagnosi i tractament així com del posterior seguiment”. D’altra banda, Rojo va considerar que “si volem augmentar el nivell de salut mental d’una població és molt important dotar-se d’un espai de trobada entre qualsevol agent que participi d’aquesta ciutat”.

Finalment va destacar que “la implicació de l’Ajuntament és bàsica com entitat local per tal de coordinar i potenciar la creació d’un grup motor”. Per Rojo “és important una fase de diagnosi i un pla d’acció per prioritzar els problemes. Per generar un punt de vista d’activitat feminista on hi hagi més col·laboració en lloc de competició, més cura de l’altre en comptes de fer servir la por, és vital comptar amb espais com els que s’impulsen a través de les taules de salut mental”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES